Saturday, 29 January, 2022

Γλυκά Νερά: Από ασφυξία ο θάνατος της 20χρονης μητέρας – Πώς την έπνιξαν οι κακοποιοί

Τη μανία των ληστών να κάμψουν την αντίσταση της νεαρής μητέρας που έχασε τη ζωή της μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά δίπλα στο λίγο μηνών

μωρό της επιβεβαιώνει η ιατροδικαστική έκθεση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο θάνατος της, ο οποίος έχει προκαλέσει σοκ από χθες στο πανελλήνιο, οφείλεται σε «απόφραξη των αεροφόρων οδών, συνεπεία ασφυξίας».
Ο δολοφόνος της άτυχης κοπέλας της έκλεισε την αναπνοή με κομμάτια από ύφασμα, πιέζοντας αφόρητα την κοπέλα και σφίγγοντάς της το στόμα με την παλάμη των χεριών του. Μάλιστα, όπως διαπιστώνεται, ταυτόχρονα με τον αντίχειρα και τον δείκτη ο ληστής της έφραξε και την μύτη της. Έτσι, η κοπέλα δεν μπορούσε να πάρει ανάσα, με αποτέλεσμα να επέλθει ο πλέον βίαιος ασφυκτικός θάνατος.
Σημειώνεται ότι αρχικά είχε υποστηριχθεί το ενδεχόμενο του στραγγαλισμού με μαξιλάρι, ένα σενάριο που πλέον έχει αποκλειστεί.
Επιπλέον, στο πρόσωπο της κοπέλας υπάρχουν αμυδρά σημάδια αντίστασης που κάμφθηκαν όμως αμέσως απ’ την δύναμη του ληστή-δολοφόνου της.
Στο μικροσκόπιο τα λάθη των δραστών
«(…) Έκαναν λάθη. Έμειναν πολλή ώρα μέσα στο σπίτι. Πάλεψαν με το θύμα τους δεν υπολόγισαν τα στοιχεία που άφηναν πίσω τους από τη μανία τους να βρουν τα λεφτά»: το συμπέρασμα αυτό ανέφερε, μιλώντας στο CNN Greece, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. που έχει γνώση των ερευνών για την υπόθεση της ληστείας με δολοφονία στα Γλυκά Νερά.
Οι δράστες, μπορεί να πίστεψαν ότι σχεδίασαν και την παραμικρή λεπτομέρεια της φονικής τους επίθεσης στη μονοκατοικία του ζευγαριού, όμως η τεχνολογία και η έρευνα θα αποκαλύψει την ταυτότητά τους.
Τα δυο κλιμάκια ένα του τμήματος ληστειών και ένα του ανθρωποκτονιών έχουν στη διάθεση τους ήδη αρκετά στοιχεία, τα οποία βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Οι σαρώσεις σε αποτυπώματα και DNA βρίσκονται σε εξέλιξη και έχει δοθεί εντολή η υπόθεση να αποτελεί προτεραιότητα.
Για τους αξιωματικούς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για σεσημασμένους ληστές και γι’ αυτό το λόγο ήδη από χθες δείχνουν ολόσωμες φωτογραφίες στον 32χρονο σύζυγο του θύματος, μήπως και καταφέρει να αναγνωρίσει έστω από τη σωματοδομή κάποιον από αυτούς.
Επίσης έχουν ανοίξει όλους τους φακέλους πρόσφατα αποφυλακισμένων σκληρών κακοποιών μελών εγκληματικών οργανώσεων.
Το σημαντικό στοιχείο, όμως, παραμένει το ποιος έδωσε στους ληστές την πληροφορία ότι στο σπίτι υπήρχαν χρήματα. Και αυτό γιατί είναι ξεκάθαρο ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή της συγκεκριμένης οικογένειας από τους κακοποιούς.
Χθες ο 32χρονος έδωσε στους αξιωματικούς την πρώτη του περιγραφή για τα όσα έζησε όταν μπήκαν στο σπίτι οι κακοποιοί.
«(…)Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου. Τρεις με κουκούλες full face οι δυο και ο τρίτος φορούσε το κάλυμμα λαιμού που έχουν για τις μηχανές και το είχε σηκωμένο μέχρι τη μύτη. Η σωματοδομή τους ήταν κανονική. Με τα όπλα στα χέρια σημάδευαν άλλες φορές εμένα και άλλες φορές το μωρό. Μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά μου έλεγαν συνέχεια “που είναι τα λεφτά, ρε”».
Ο 32χρονος είπε στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών ότι δεν αντιστάθηκε καθόλου στους κακοποιούς και πολύ γρήγορα τους αποκάλυψε ότι είχε χρήματα σε ένα κουτί παιχνιδιών.
Όπως είπε, πρόσφατα είχε αγοράσει ένα οικόπεδο και θα άρχιζαν άμεσα το χτίσιμο του σπιτιού και έτσι στο σπίτι είχε χρήματα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου