Thursday, 28 March, 2024

Δολοφονία Νικολέτας: Συνελήφθη στα Σκόπια ο 22χρονος Πακιστανός

Συνελήφθη ο δολοφόνος της 17χρονης Νικολέτας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με ανάρτησή του στο twitter.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 22χρονος συνελήφθη στα Σκόπια, όταν εντοπίστηκε να βρίσκεται σε ομάδα παράτυπων μεταναστών, και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Οι Αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη του, όταν άνοιξε το κινητό τηλέφωνο της 17χρονης, το οποίο είχε αρπάξει από το σπίτι στο Περιστέρι και το άνοιξε μόλις πέρασε στο έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας.

Στην ανάρτησή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρει:

Βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία της δεκαεπτάχρονης Νικολέτας στην Αθήνα και θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Η σύλληψη στα Σκόπια

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αποτρόπαια δολοφονία της 17χρονης, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε συναγερμό για τον εντοπισμό του δράστη στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκέντρωσαν πληροφορίες για τις κινήσεις του 22χρονου, σύμφωνα με τις οποίες κατευθύνθηκε στη Βόρεια Ελλάδα με σκοπό να διαφύγει σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Οι αστυνομικές αρχές της Β. Ελλάδας ήρθαν άμεσα σε επαφή με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των βαλκανικών χωρών και υπήρξε συνεχής και στενή συνεργασία, ενώ ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στις συνοριακές διαβάσεις.

Ως αποτέλεσμα των αυξημένων ελέγχων, εντοπίστηκε ομάδα παράτυπων μεταναστών στα Σκόπια, στην οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν και ο φερόμενος ως δράστης της αποτρόπαιας δολοφονίας.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η 17χρονη Νικολέτα που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Περιστέρι, πάλεψε με τον δολοφόνο της, ενώ ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο δράστης φαίνεται πως με το ένα χέρι της έκλεισε τη μύτη και με το άλλο χέρι το στόμα, χρησιμοποιώντας ίσως και κάποιο ύφασμα ή ακόμα και μαξιλάρι. Οι μώλωπες και οι εκδορές στο πρόσωπο της κοπέλας μαρτυρούν ότι προηγήθηκε πάλη, με τη 17χρονη να υποκύπτει τελικά από τον πιο δυνατό δολοφόνο.

Οι εκτιμήσεις της έκθεσης για τον τρόπο θανάτου της ανήλικης, συμπίπτουν από τα πρώτα συμπεράσματα που είχε εξάγει ο ιατροδικαστής. Επίσης, στο σώμα της κοπέλας εντοπίστηκαν διάσπαρτα και ορισμένες μικροεκχυμώσεις.

Ο φερόμενος ως δράστης, μετά την πράξη του, φαίνεται να επέστρεψε στο διαμέρισμα, να πήρε τα πράγματά του.

Η Νικολέτα τους τελευταίους δέκα μήνες διατηρούσε δεσμό με τον νεαρό από το Πακιστάν ο οποίος είχε κλειδιά του διαμερίσματος και αρκετές ημέρες διανυκτέρευε στο σπίτι της οδού Αραχώβης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε βρει εργασία σε μαγαζί κοντά στην περιοχή. Πηγές από την Ασφάλεια αναφέρουν πως οι καβγάδες μεταξύ του ζευγαριού ήταν έντονοι και συχνοί, ενώ το βράδυ τους θανάτου της 17χρονης ο νούμερο ένα ύποπτος πήγε σε σπίτι όπου έμεναν φίλοι του πήρε λίγα ρούχα και από τότε έχει εξαφανιστεί.

Όπως έχει αποκαλύψει ο πατέρας της, Νικολέτα αλλά και ο μεγάλος του γιος (από τα συνολικά 4 παιδιά της οικογένειας) πριν από λίγα χρόνια, όταν ήταν 11 και 8 ετών αντίστοιχα, στο Μακροχώρι Ημαθίας όπου μεγάλωσαν, είχαν πέσει θύματα συστηματικής ασέλγειας από τρεις άνδρες οι οποίοι καταδικάστηκαν.

“Κάθομαι και βλέπω φωτογραφίες και όλο κλαίω. Πριν από ένα μήνα περνούσαμε καλά, το ‘χα στην αγκαλιά μου. Είμαι ράκος. Το παιδί μου δεν μπορεί να το φέρει κανένας πίσω”, λέει απαρηγόρητος ο πατέρας της 17χρονης.

“Τα παιδιά βιαστήκανε. Έγιναν δικαστήρια, καταδικαστήκανε, ο ένας 53 χρόνια, ο άλλος 16-17 χρόνια. Στο σχολείο το κοροϊδεύανε, δέχτηκε bullying. Προσπαθούσε να επιβιώσει, να μην το σκέφτεται”, λέει ο πατέρας. Η είδηση της ασέλγειας σε βάρος των δυο παιδιών, το 2018, είχε κυριαρχήσει στα ΜΜΕ. Οι εισαγγελικές Αρχές είχαν δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δραστών, ανάμεσά τους και ένας 73χρονος ο οποίος -μετά την καταδίκη τους- πέθανε στη φυλακή.

Οι τρεις ασελγούσαν σε βάρος της 11χρονης Νικολέτας και του 8χρονου αδελφού της για δυο ολόκληρα χρόνια, κατά το διάστημα 2016-17, πριν αποκαλυφθεί η αλήθεια και η Νικόλετα με την αδελφή της φύγουν για Αθήνα για να γλιτώσουν τον κοινωνικό στιγματισμό.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας, η κοπέλα έφυγε για την Αθήνα για “να χαρεί τη ζωή της, να την πάρει από την αρχή πάλι, όσο μπορούσε να χαρεί τη ζωή της, να διώξει τον πόνο της. Τελικά, ορίστε, έγινε αυτό που έγινε. Σκέφτηκε ότι η σχέση της θα είναι πολύ καλή και να το αποτέλεσμα”.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Πακιστανός σύντροφος της 17χρονης Νικολέττας. Ο Πακιστανός βρίσκεται από το πρωί στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. αφού συνελήφθη στα Σκόπια όπου είχε διαφύγει μετά τη δολοφονία της συντρόφου του. Μάλιστα στους Ελληνες αστυνομικούς ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε τη Νικολέττα μετά από καυγά που είχαν, δίχως όμως να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως ήταν αναμενόμενο ζήτησε και πήρε την προβλεπόμενη από το νόμο προθεσμία και έτσι θα απολογηθεί τη Δεύτερα. Έως τότε θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου