Tuesday, 18 June, 2024

«Θα προσδώσεις δόξα στον Παράδεισο»… Η 24χρονη Κωνσταντίνα «εφυγε» μόλις πήρε το πτυχίο της στο πιάνο

Μόνο «περήφανοι» μπορούν να δηλώνουν για το παιδί τους οι γονείς της 24χρονης Κωνσταντίνας που «χάθηκε»

ξαφνικά ενώ διασκέδαζε με φίλους για τα γενέθλιά της σε ξενοδοχείο στη Νότια Ρόδο, στις 6 Αυγούστου.

Σε μία σύντομη επιστολή τους κάνουν τον απολογισμό της -δυστυχώς- εξίσου σύντομης, αλλά γεμάτης με επιτυχίες, ζωής της 24χρονης Κωνσταντίνας, η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της αξιοποίησε κάθε λεπτό από τον χρόνο που κυλούσε, για να γίνει ένας «καλύτερος άνθρωπος».

Είχε άσβεστη δίψα για μάθηση, αλλά και μία αέναη αγάπη για τη ζωή. Είχε την ικανότητα να σκέφτεται λογικά, αλλά πάντα το συναίσθημα και η κατανόηση προς τον συνάνθρωπο πλαισίωνε αυτόν τον ορθολογιστικό τρόπο σκέψης. Ήταν ιδιαίτερα φιλομαθής, με καλλιτεχικές ανησυχίες και αγάπη για τις ξένες κουλτούρες.

Όλες αυτές τις επιθυμίες, η αδιχοχαμένη Κωνσταντίνα φρόντισε να τις κάνει πραγματικότητα από νωρίς μέσα από σπουδές, αλλά και από πράξεις και συμπεριφορές. Και τελικά κατάφερε το σχεδόν ακατόρθωτο… να «φύγει» στα 24 της χρόνια γεμάτη και ολοκληρωμένη από τη ζωή!

Τη συγκινητική δημόσια επιστολή έστειλε στη «Ροδιακή», η οικογένεια της άτυχης Κωνσταντίνας Ροδίτη, η οποία έχασε αναπάντεχα τη ζωή της.

Η επιστολή της οικογένειάς της:

«Η Κωνσταντίνα Ροδίτη, γεννήθηκε στις 7-8-1999. Οι γονείς της, (Φραντζής Ροδίτης και Αναστασία Ζουρούδη), αλλά και η αδελφή της (Κατερίνα Ροδίτη), είχαν κάθε λόγο να είναι υπερήφανοι γι’ αυτό το σπάνιο κορίτσι.

Η Κωνσταντίνα ήταν ένας ιδιαίτερος και ξεχωριστός άνθρωπος. Διακατέχονταν από μία άσβεστη δίψα για μάθηση αλλά και από μία αέναη αγάπη για τη ζωή. Συνδύαζε με εκπληκτικό και απαράμιλλο τρόπο την ορθολογιστική σκέψη και το συναίσθημα.

Η ορθολογιστική της σκέψη την οδήγησε στις σπουδές της στα Χρηματοοικονομικά, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, (τις οποίες αποπεράτωσε με εξαιρετικό βαθμό: «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ») αλλά το συναίσθημα έβγαζε στην επιφάνεια τις καλλιτεχνικές της ευαισθησίες. Έτσι, ασχολήθηκε με τη μουσική κι έγινε δασκάλα πιάνου.

Η αγάπη της για τον πολιτισμό αλλά και για τις ξένες κουλτούρες την ώθησαν να μάθει ξένες γλώσσες, όπως Αγγλικά και Ιταλικά. Ωστόσο, πάνω απ’ όλα αυτά που πρέπει να εξάρουμε είναι το σύμπαν των αξιών της.

Μεγαλωμένη στην πανέμορφη Ρόδο αλλά και λουσμένη με το φως της μαγευτικής Σύμης, η Κωνσταντίνα είχε γαλουχηθεί με σπουδαίες αξίες, όπως σεβασμό στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες των άλλων, αλληλεγγύη και αγάπη για προσφορά. Πάνω απ’ όλα, όλη η ζωή της ήταν χτισμένη πάνω στο θεμέλιο της οικογένειας.

Ο θεσμός της οικογένειας για την Κωνσταντίνα ήταν το λυχνάρι στα μονοπάτια του βίου της. Η εξαιρετική σχέση που είχε με την οικογένειά της αλλά και τους συγγενείς της το αποδεικνύουν αυτό περίτρανα. Παράλληλα, η Κωνσταντίνα είχε την ευκαιρία να κάνει ουσιαστικές φιλίες, τις οποίες τιμούσε σε κάθε στιγμή της ζωής της. Ακόμα και την τελευταία ημέρα του βίου της, η Κωνσταντίνα τίμησε τους φίλους της παίζοντας πιάνο για να τους ευχαριστήσει. Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφρασθεί η συντριβή των συγγενών και φίλων της. Η Κωνσταντίνα Ροδίτη ήταν μοναδική.

Ευχόμαστε η απαράμιλλη προσωπικότητά της να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό πρότυπο για την κοινωνία της Ρόδου και της Σύμης.

Καλό Παράδεισο, Κωνσταντίνα! Είμαστε βέβαιοι ότι θα προσδώσεις δόξα στον Παράδεισο, όπως δόξα προσέδωσες και στη γη!».

Η αίτια θανάτου της 24χρονης κοπέλας αποδείχθηκε ότι ήταν το πνευμονικό οίδημα και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της Ρόδου που έκανε τη νεκροψία στην νεαρή κοπέλα, διερευνάται με εργαστηριακές εξετάσεις τι ήταν αυτό που επέφερε το πνευμονικό οίδημα.

Η άτυχη κοπέλα είχε βγει με τους φίλους της προκειμένου να γιορτάσει την επιτυχία της στο πιάνο αλλά και με αφορμή τα γενέθλιά της, όπου θα έκλεινε τα 24 χρόνια ζωής. Οι ευχές και τα χαμόγελα των φίλων της «πάγωσαν» όταν είδαν την αγαπημένη τους Κωνσταντίνα να καταρρέει πάνω στο πιάνο του ξενοδοχείου καθώς έπαιζε τα πλήκτρα και ξεδίπλωνε το ταλέντο της.

«Η Κωνσταντίνα μας θα γιόρταζε τα γενέθλιά της με την οικογένειά της. Θα της ευχόμασταν να τα εκατοστήσει, θα ήταν χαρούμενη γιατί είχε όλη τη ζωή μπροστά της να χαρεί… Ποιος θα μας το έλεγε ότι σήμερα θα κάναμε ετοιμασίες για την κηδεία της. Είναι πολύ σκληρό, πονάει η ψυχή μας» λέει στο protothema.gr συγγενής της άτυχης 24χρονης: «Πήρε το πτυχίο της στο πιάνο και βγήκε για φαγητό με τους φίλους της σε ένα ξενοδοχείο για να γιορτάσει την επιτυχία της. Μετά κάθισε στο πιάνο του ξενοδοχείου για να δείξει το ταλέντο της και να ευχαριστήσει τους φίλους της και τότε συνέβη το μοιραίο. Έπιασε αρχικά το κεφάλι της, αιμορραγούσε από τη μύτη και κατέρρευσε πάνω στα πλήκτρα. Πραγματικά είναι δύσκολες οι ώρες για όλους μας…» καταλήγει η συγγενής της 24χρονης Κωνσταντίνας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου