Thursday, 22 April, 2021

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για τον εκρηκτικό μηχανισμό στο ΥΜΑΘ

Την ευθύνη για την απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη

ανέλαβε με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οργάνωση που υπογράφει ως “Πυρήνες Άμεσης Δράσης-Οργάνωση Αναρχική Δράση”.
Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό πίσω από ΚΑΦΑΟ της ΔΕΗ, έξω από την περίφραξη του ΥΜΑΘ (Υπουργείο Εσωτερικών-Μακεδονίας Θράκης) στην οδό Προξένων. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από έξι γκαζάκια και εύφλεκτο υγρό, είχε τεθεί σε φωτιά με φυτίλι, ωστόσο δεν εξερράγη, έγινε άμεσα αντιληπτός και αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν στην κατάσβεσή του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση για την ανάληψη ευθύνης:
“Η αμερικανόδουλη κυβερνητική μαφία, δρομολογεί το μεγαλύτερο συμβόλαιο θανάτου στην σύγχρονη πολιτική ιστορία του ελλαδικού χώρου. Ο επικείμενος θάνατος του επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα, που από τις 22 Φλεβάρη δηλώνει την συνειδητή άρνηση χορήγησης ορού ενυδάτωσης, βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη που παρασιτεί στις ζωές της μαχόμενης κοινωνικής βάσης ως κακοφτιαγμένη μαριονέτα της διεθνούς διπλωματίας. Η ιστορία των επαναστατικών κινημάτων όμως έχει καταγράψει στο διάβα της όλες τις αλήθειες, αφήνοντας θαμμένη στη λήθη τη λοιδορία, την αθλιότητα και το ψέμα. Και η αλήθεια θα λάμψει ακόμα και αν είναι βουτηγμένη μέσα στο αίμα.
Η ευθύνη, οπλίζει τη θέληση
Ο αγώνας απαιτεί υπερβάσεις. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού χαμηλής ισχύος στην μπροστινή πύλη του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, το βράδυ της 19ης Φλεβάρη-5ης πανελλαδικής μέρας δράσης για την απεργία πείνας του επαναστάτη συντρόφου Δημήτρη Κουφοντίνα. Παρά την πυροδότηση του μηχανισμού, η έκρηξη ήταν ατελής λόγω της επέμβασης ενός διερχόμενου οδηγού που μόνο ως πληροφοριοδότης μπορεί να μείνει στην ιστορία, καθώς ενημέρωσε την αστυνομική φρουρά για την επίθεση. Οι ίδιοι οι υπεύθυνοι φύλαξης άλλωστε αποτύπωσαν την ανικανότητα τους, μέσα από τη δήλωση …από τύχη δεν εξερράγη ο μηχανισμός.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, γνωρίζαμε πως στο επιχειρησιακό σκέλος της επίθεσης ήταν αρκετά πιθανό, η έκρηξη να είναι ατελής, λαμβάνοντας υπ όψην όλα τα μέτρα ασφάλειας για τον δικό μας επιχειρησιακό βραχίονα αλλά και για όλους τους διερχόμενους πολίτες. Στόχος μας ήταν να καταστήσουμε σαφές σε όλους τους πολιτικούς προϊστάμενους της δια-κρατικής τρομοκρατίας πως μπορούμε να βηματίζουμε νύχτα με τη νύχτα ακόμα και στον πιο άρτια φυλασσόμενο στόχο σας. Η προσέγγιση του στόχου πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρότι το Υπουργείο έχει μόνιμη πεζή και μηχανοκίνητη φρουρά στο φυλάκιο, σταθερή περιμετρική φύλαξη με επαναλαμβανόμενες περιπολίες καθώς και μια διμοιρία σκουπιδιών που βρίσκεται απέναντι και σχετίζεται με τη φύλαξη της εδώ και 7 μήνες εκκενωμένης κατάληψης Terra Incognita… διαβάστε τη συνέχεια στο makthes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου