Friday, 20 May, 2022
Τελευταίες Ειδήσεις

Κι άλλες ουσίες βρέθηκαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας – Τι δείχνουν οι τοξικολογικές

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, καθώς σύμφωνα με τον τοξικολογικό έλεγχο φέρεται να ανιχνεύθηκαν κι άλλες αναισθητικές ουσίες εκτός της κεταμίνης στον οργανισμό της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, κατά τον έλεγχο ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, καθώς εκτός από τις βενζοδιαζεπίνες και την κεταμίνη ανευρέθησαν οι αναισθητικές ουσίες λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συγκεκριμένες ουσίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών και αναμένεται να πραγματοποιηθεί ποσοτικός έλεγχος για τη δοσολογία της κάθε ουσίας.

Οι συγκεκριμένες ουσίες δεν περιέχονταν στο φαρμακευτικό σχήμα που ελάμβανε η μικρή Τζωρτζίνα από το νοσοκομείο Παίδων και ενδέχεται να τις χορηγούσε μαζί με την κεταμίνη η μητέρα της. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο των τοξικολογικών εξετάσεων οι βενζοδιαζεπίνες που βρέθηκαν είναι οι Midazolam, nordazepam, clobazam και norclobazam, ενώ στα αναισθητικά αναγράφονται οι ουσίες ketamine, norketamine, lidocaine και prilocaine. Επίσης, στην 9χρονη χορηγούνταν και αντιεπιληπτικά φάρμακα, τα phenobarbital, levetiracetam και valproic acid.

Το χαρτί, ωστόσο, από το νοσοκομείο με τα φάρμακα που της χορηγούσαν οι νοσηλευτές δείχνει άλλα.

Όπως προκύπτει οι γιατροί δεν χορηγούσαν αναισθητικές ουσίες στο παιδί. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι είχε δημιουργηθεί ένα τοξικό κοκτέιλ στον οργανισμό του παιδιού, κάτι που δείχνει και το μέγεθος της φρίκης.

Ο ιατροδικαστής κ. Τσαντίρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας ήταν σε υπέρμετρη δόση και σίγουρα δεν δόθηκε από τους γιατρούς.

Σε ότι αφορά τις ουσίες, οι οποίες πλέον ερευνώνται, σημειώνεται ότι:

Η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας. Η πριλοκαΐνη (prilocaine) δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος. Το μπλοκ είναι αναστρέψιμο και όταν η πριλοκαΐνη διαχέεται μακριά από το κύτταρο, η λειτουργία του διαύλου νατρίου αποκαθίσταται, όπως και η ομαλή μετάδοση των νευρικών ώσεων.

Έρευνα στο σπίτι από την Ασφάλεια Πάτρας

Έρευνα στο σπίτι της οικογένειας Πισπιρίγκου, στην Πάτρα, διεξήγαγαν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αχαΐας, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη για την εξιχνίαση της υπόθεσης των θανάτων των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Το σπίτι ερεύνησαν στελέχη της Ασφάλειας Πάτρας και του Ανθρωποκτονιών, παρουσία εισαγγελέα. Παρούσα στην έρευνα ήταν η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα. Οι αστυνομικοί πήραν μαζί τους μια smart τηλεόραση και κουτιά με άγνωστο περιεχόμενο.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 6.30 μμ. Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείται στην ΓΑΔΑ μέχρι την απολογία της στον ανακριτή την Δευτέρα. Νέος δικηγόρος υπεράσπισης ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Ζάρδας, μετά την παραίτηση του Νίκου Ιωάννου, ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα, που ήταν δικηγόρος της Πισπιρίγκου μέχρι την απαγγελία της βαριάς κατηγορίας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται τις κατηγορίες.  

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου