Wednesday, 16 June, 2021

Κρήτη: Ανείπωτη θλίψη για την 44χρονη Γλυκερία – Σήμερα το τελευταίο αντίο

Απέραντη θλίψη στην Κρήτη-και όχι μόνο-έχει σκορπίσει η είδηση ότι “έσβησε” η 44χρονη Γλυκερία

που όλο αυτό το διάστημα έδινε τη μεγαλύτερη μάχη για τη ζωή της, στην Εντατική Μονάδα του ΠΑΓΝΗ, έπειτα από επιπλοκές λίγα 24ωρα από τον εμβολιασμό της με AstraZeneca. Σήμερα στις 4 μ.μ. φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στην 44χρονη μητέρα στη Λοχριά Αμαρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ, «με ιδιαίτερη θλίψη αναφέρουμε, μετά από πολυήμερη μάχη, την κατάληξη της ασθενούς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ. Η ώρα θανάτου προσδιορίζεται στις 30/5/2021 και ώρα 23:05 ως ώρα πιστοποίησης εγκεφαλικού θανάτου. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλειά της και ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και κουράγιο σε όλη την οικογένεια».
Η Γλυκερία ήταν παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Η οικογένειά της μετανάστευσε στη Γερμανία, ωστόσο το όνειρό της ήταν πάντα να επιστρέψει στην πατρίδα της και να σπουδάσει. Η Γλυκερία φοίτησε σε γερμανόφωνη σχολή και όλοι μιλούν για μια καλλιεργημένη προσωπικότητα με σπάνιο χαρακτήρα. Στο χωριό της, τη Λοχριά Αμαρίου, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η γλυκιά μητέρα τριών παιδιών δεν βρίσκεται πια στη ζωή και ότι δε θα την αντικρίσουν ξανά. Απαρηγόρητος είναι ο σύζυγός της, ενώ δεκάδες είναι τα ερωτήματα της οικογένειας για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο της 44χρονης, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν είχε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Συντετριμμένος ο σύζυγός της

Σε επιστολή του, ο σύζυγός της Μανόλης Κρυοβρυσανάκης ζητεί τη διακοπή της χορήγησης του εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 50 ετών. Όπως αναφέρει, «με τον πιο τραγικό, άδοξο και οδυνηρό τρόπο τελειώνει η περιπέτεια της υγείας της γυναίκας μου, ενός απολύτως υγιούς ανθρώπου, από το σύνδρομο VITT που εμφάνισε ως παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό της με το ΑstraZeneca. Η γυναίκα μου πέθανε “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι”, ζώσα πάντα με κανόνες και νομιμοφροσύνη, όπως και τώρα που ακολούθησε τις οδηγίες του κράτους για τη δημόσια υγεία. Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολίου της Astra Ζeneca σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν για τον θάνατο της γυναίκας μου. Είναι πια γνωστό – και έχει εκφραστεί και επίσημα από τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας – ότι κατά κανόνα οι γυναίκες κάτω των 50 ετών παρουσιάζουν αυτές τις παρενέργειες. Γίνεται αναφορά σε στατιστική ότι αφορά ένα κρούσμα στο εκατομμύριο, αλλά αυτό αφορά τον γενικό πληθυσμό. Σε γυναίκες κάτω των 50 το ποσοστό είναι τουλάχιστον 16 φορές μεγαλύτερο. Θα έπρεπε η Πολιτεία να έχει επιδείξει θάρρος διακόπτοντας τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 50 ετών και δη σε γυναίκες. Παρά τις σοβαρές παρενέργειες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Πολιτεία επέλεξε να συνεχίσει τη χορήγησή του με τα αποτελέσματα αυτά. Είναι ευτύχημα που ο κόσμος έχει ενημερωθεί και έτσι έχουν αποτραπεί άλλα παρόμοια θλιβερά περιστατικά. Ο θάνατος της συζύγου μου ας γίνει η αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά, δε μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για τη συμπαράσταση και τους γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων του Βενιζελείου και του ΠΑΓΝΗ. Διαπίστωσα την προσπάθειά τους και την αγωνία τους για να πετύχουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν».

Συλλυπητήρια από τη Μ. Θεοδωρίδου

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ξεκίνησε τη χθεσινή ενημέρωση για την πανδημία εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της 44χρονης Γλυκερίας. H κα Θεοδωρίδου ανέφερε πως η 44χρονη Γλυκερία από την Κρήτη «έφυγε λόγω του σπάνιου συνδρόμου θρόμβωσης με θρομβοπενία, που οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca».

Με πληροφορίες από neakriti.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου