Saturday, 2 December, 2023

“Σείστηκε” το Παλέ στο τελευταίο αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη. “Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, ρε Ξανθέ”

Σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης φίλοι του Άρη και σύσσωμη η μπασκετική ομαδα αποχαιρέτησαν το απόγευμα

της Παρασκευής στο Αλεξάνδρειον Μέλαθρον τον Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη.

Λίγο πριν τις 16:00, η σορός του «Ξανθού» έφτασε στο Αλεξάνδρειο, με τους φίλους του Άρη να ξεσπούν σε θερμό χειροκρότημα και να φωνάζουν συνθήματα στη μνήμη του.

Σύσσωμη η μπασκετική οικογένεια του Άρη βρισκόταν στο Παλέ για να τιμήσει τη μνήμη του «Ξανθού», εκείνου που έχτισε την αυτοκρατορία του Άρη. Μάλιστα οι παίκτες κρατούσαν κίτρινα λουλούδια αλλά και όλα τα κύπελλα και τα πρωταθλήματα που πρόσθεσε ο «Ξανθός» στο παλμαρέ των «κιτρινόμαυρων».

Νίκος Γκάλης: Είχε όραμα από μικρός να κάνει τον Άρη μεγάλη ομάδα και τα κατάφερε

Εμφανώς συγκινημένος στο τελευταίο αντίο στον «Ξανθό» ήταν ο θρύλος του Άρη, Νίκος Γκάλης.

«Αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με μια κουβέντα θα έλεγα ότι ήταν άνδρας. Ότι είχε να σου πει το έλεγε στο πρόσωπο σου. Είχε όραμα από μικρός να κάνει τον Άρη μεγάλη ομάδα και τα κατάφερε. Τον είχα σαν μεγάλο αδερφό, έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Ήταν σπουδαίος. Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα και για μένα και για όλους τους Αρειανούς. Ήταν σπουδαίος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Γκάλης.

Γιώργης Μπουσβάρος: Ο Γιάννης ήρθε το ’77 και μου είπε να φτιάξουμε μια αυτοκρατορία

Τη συγκίνησή του δεν μπορούσε να κρύψει και ο βοηθός προπονητή του Άρη επί εποχής του Γιάννη Ιωαννίδη στον πάγκο της ομάδας, Γιώργης Μπουσβάρος.

«Ο Γιάννης ήρθε το ’77 και μου είπε να φτιάξουμε μια αυτοκρατορία. Το ’78-’79 ο Άρης μεγαλούργησε. Το μπάσκετ πήγε πάρα πολύ ψηλά χάρη στον κόουτς, ο οποίος είναι αξέχαστος και αλησμόνητος», ανέφερε αρχικά ο κ. Μπουσβάρος.

Όπως τόνισε το μυστικό της επιτυχίας ήταν “Δουλειά, δουλειά, δουλειά”.

Μια ανάμνηση που θυμάται από τον «Ξανθό» είναι όταν βρισκόταν στην Ολυμπία που έκαναν μεγάλα σεμινάρια εκείνη την εποχή και ο τότε πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών ο Ματθαίου και ο σύνδεσμος αποφάσισαν να μιλήσουν και Έλληνες προπονητές. Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν τότε προπονητής στον Ολυμπιακό.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπουσβάρος είχε συγκεντρωθεί 5.500 κόσμος για το συγκεκριμένο σεμινάριο και κατευθυνόταν προς το γήπεδο της αρχαίας Ολυμπίας και ο Γιάννης Ιωαννίδης τους είπε ότι υπάρχει αίθουσα και πως έπρεπε να μετακινηθούν εκεί. Ο Γιάννης Ιωαννίδης μπήκε στην αίθουσα και τους ρώτησε τι ήθελαν να τους πει και όλοι έλεγαν τεχνικά θέματα. Και αυτός τους είπε πως από αυτά που λέτε δεν θα σας πω τιποτα αλλά ένα πράγμα θα σας πω “Στη ζωή οι προπονητές προσλαμβάνονται για να μιλάνε και οι παίκτες για να μην μιλάνε” και ο κοσμος σηκώθηκε και τον αποθέωσε.

Είπε επίσης ότι θα πρεπει να γίνει ένας ανδριάντας στη μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη έξω από το «Παλέ»γιατί ήταν αξέχαστος.

Λευτέρης Αρβανίτης: Άφησε σπουδαία παρακαταθήκη στην οποία πατάμε όλοι

«Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ στη μνήμη του Γ Ιωαννίδη, να του δώσουμε το τελευταίο χειροκρότημα, ένα λουλούδι και να τον συνοδεύσουμε στα κοιμητήρια. Μια μεγάλη απώλεια για τον Άρη και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Άφησε σπουδαία παρακαταθήκη στην οποία πατάμε όλοι», δήλωσε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Άρη και αντιπρόεδρος της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης.

Μαργαρίτης Σχοινάς: Μαζί με τον «Ξανθό» φεύγει και ένα κομμάτι της πόλης

«Τα λογια είναι περιττα. Μαζί με τον Ξανθό φεύγει και ενα κομματι της πόλης, της ζωής μας, των αναμνήσεών μας”

“Με τον Γιάννη είχαμε μια σχέση προσωπική. Ήταν προπονητής μου, έμαθα πολλά απο αυτόν, έμαθα κυρίως την αξία της νίκης, η οποία δεν έχει καμία ουσία αν δεν βασίζεται στην προσπάθεια», δήλωσε από την πλευρά του ο Επίτροπος της ΕΕ, Μαργαρίτης Σχοινιάς, ο οποιος βρέθηκε στο Αλεξάνδρειο για να αποχαιρετήσει τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου