Wednesday, 3 March, 2021

Σκλάβα του σεξ στο Γαλάτσι επί 12 χρόνια 

Επί 12 ολόκληρα χρόνια, μια 38χρονη, σήμερα, γυναίκα, ζούσε έναν εφιάλτη στα χέρια ενός 50χρονου, ο οποίος την εξέδιδε, την κακοποιούσε και την εξανάγκαζε σε διάφορες ερωτικές δραστηριότητες, με απειλές ότι θα δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες της και άλλο άσεμνο υλικό.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο 50χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, παράνομη βία και μαστροπεία, πράξεις τελεσθείσες και μέσω διαδικτύου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 38χρονης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με την καταγγελία, η 38χρονη, το 2003 ανταποκρίθηκε σε αγγελία για επαγγελματική φωτογράφηση, έναντι χρηματικής αμοιβής και επικοινώνησε με τον κατηγορούμενο, ο οποίος της έκλεισε ραντεβού σε φωτογραφικό στούντιο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας, μετά την αρχική φωτογράφηση ο 50χρονος έπεισε την γυναίκα να κάνει και γυμνή φωτογράφηση.

skla1

Αυτό αποδείχτηκε «Γολγοθάς» για εκείνη, αφού από την στιγμή αυτή την απειλούσε, μέχρι και σήμερα, ότι θα κοινοποιούσε τις φωτογραφίες αυτές στο διαδίκτυο και σε άτομα του οικογενειακού της περιβάλλοντος, αναγκάζοντάς την και σε άλλες γυμνές φωτογραφήσεις.

skla

Από τα μέσα του έτους 2004, ο συλληφθείς, με τις ίδιες απειλές, εξανάγκαζε την γυναίκα να συνευρίσκεται ερωτικά με άγνωστα άτομα έναντι χρηματικής αμοιβής, ασκώντας μάλιστα και βία εναντίον της για να κάμψει τις αντιρρήσεις της. Tο 2008 η γυναίκα στην απελπισία της απείλησε ότι θα αυτοκτονούσε, γεγονός που άλλαξε λίγο τις απαιτήσεις του προαγωγού της, που πλέον την χρησιμοποιούσε μόνο σε γυμνές φωτογραφήσεις. Από το 2014, όμως, την εξανάγκαζε επιπλέον να βγάζει τα ρούχα της μπροστά σε κάμερα ηλεκτρονικού υπολογιστή, συνδεδεμένου στο διαδίκτυο σε ζωντανή σύνδεση, μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας, όπου ο εκάστοτε χρήστης πλήρωνε διαδικτυακή συνδρομή.

skla2

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, διενεργήθηκε αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και ταυτοποιήθηκε ο 50χρονος. Χτες το πρωί διενεργήθηκαν έρευνες, στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του 50χρονου στο Γαλάτσι, όπου διακριβώθηκε και ψηφιακά η συμμετοχή του στις παραπάνω πράξεις.

Ταυτόχρονα, σε υπολογιστές, διακομιστές και άλλα ηλεκτρονικά μέσα του 50χρονου, βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία (φωτογραφίες, βίντεο) ερωτικού περιεχομένου που απεικονίζουν – εκτός από την 38χρονη – και άλλες γυμνές γυναίκες, τα στοιχεία των οποίων αναζητούνται να διακριβωθούν. Τα αρχεία αυτά φέρεται να είχαν αποσπαστεί με παρόμοιο τρόπο δράσης, με σκοπό την οικονομική εκμετάλλευση τους.

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποδεικτικά οικονομικών συναλλαγών και καταβολής χρημάτων στο όνομα του 50χρονου από την επίμαχη ιστοσελίδα του διαδικτύου, τα όποια αποδεικνύουν την κερδοσκοπία του από την «διαδικτυακή μαστρωπία».

skla3

Τα πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ παράλληλα ερευνάται η εμπλοκή του 50χρονου και σε τυχόν άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Aπό την Αστυνομία υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 111 88
• Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
• Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.

www.fnews.gr

Σκλάβα του σεξ στο Γαλάτσι επί 12 χρόνια

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου