Thursday, 13 May, 2021

Τροχαίο στη Γαύδο: Τεχνικό σύμβουλο όρισε η οικογένεια της Κορίνας

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο στη Γαύδο στο οποίο έχασε τη ζωή της η άτυχη Κορίνα.
Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης φοιτήτριας, μιλώντας στο MEGA αποκάλυψε ότι οι συγγενείς της ζήτησαν τη συμβολή τεχνικών συμβούλων, οι οποίοι ήδη ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το αυτοκίνητο κατέληξε στον γκρεμό.
“Ήδη έχω διορίσει τεχνικούς συμβούλους, οι έρευνες που διεξάγονται από έμπειρους αξιωματικούς της τροχαίας Χανίων, είναι θέμα χρόνου να διαλευκάνουν χρόνους, πρόσωπα και συνθήκες. Οι έρευνες θα στραφούν, αφενός στις συνθήκες που έλαβαν χώρα σε ότι αφορά το τροχαίο, μέχρι που φθάνουν και που αρχίζουν στην συνέχεια οι ευθύνες των σωστικών συνεργείων”, ανάφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της οικογένειας και πρόσθεσε:
“Δεν εξηγείται η εγκληματική θα μπορούσα να πω, βραδύτητα των σωστικών μέσων διάσωσης με δεδομένο ότι υπάρχει πολύ καλός καιρός, καλοκαιρία, δεν υπάρχουν αυτές οι ειδικές συνθήκες που αποτρέπουν πολλές φορές τα εναέρια ή τα επίγεια ή και τα πλωτά μέσα διάσωσης. Δηλαδή το χρονικό διάστημα των πέντε ωρών που και ο χρόνος είναι ανεξήγητος”.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του γιατρού της Γαύδου που έφθασε στο σημείο 10 λεπτά μετά την κλήση για βοήθεια του 40χρονου, έκανε αρκετές κλήσεις στο ΕΚΑΒ προσπαθώντας να δει γιατί αργεί το ελικόπτερο. 
“Ο καιρός ήταν μια χαρά, συνήθως ανταποκρίνονται στην ώρα τους, ειδικά όταν πρόκειται για κάτι σοβαρό, για αεροδιακομιδή. Υπήρξε μια άλφα καθυστέρηση είναι η αλήθεια δεν γνωρίζω για ποιον λόγο έγινε αυτή η καθυστέρηση, φαντάζομαι ότι είναι ανάμεσα στα κέντρα, αυτό δεν το γνωρίζω. Συγκεκριμένα είχα καλέσει αρκετές φορές το κέντρο του ΕΚΑΒ για το ελικόπτερο και το μόνο που μπορούσαν και οι ίδιοι να μου πούνε είναι ότι έχουν στείλει το αίτημα και το επεξεργάζονται”, είπε.

Την περιγραφή του τροχαίου που σημειώθηκε στη Γαύδο, έδωσε ο Π. Γασπαράκης, ο φίλος της Κορίνας που έχασε τη ζωή της όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε στον γκρεμό.
Ο κ. Γασπαράκης, μίλησε στον ΑΝΤ1 από το νοσοκομείο όπου ακόμα νοσηλεύεται, τόνισε ότι δεν έχει λόγια. «Φαντάζομαι μόνο τους γονείς της πώς θα είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Περιγράφοντας τις στιγμές που προηγήθηκαν του τροχαίου, ο ίδιος είπε: «Ρεμβάζαμε, είχε ωραία βραδιά, είχαμε φάει τα σουβλάκια μας, για κάποιο λόγο λύθηκε το χειρόφρενο, κυλήσαμε 80 μέτρα». Όταν τελικά το αυτοκίνητο σταμάτησε, με τον ίδιο να λέει χαρακτηριστικά ότι η στιγμή αυτή του φάνηκε ατέλειωτη, ανέφερε ότι «άκουγα κάτι σαν να τρέχει»
και τότε ήταν που αποφάσισε να βγάλει από το όχημα την κοπέλα.
«Βογκούσε, πονούσε το πόδι της, της έβαλα μια κουβέρτα που ήταν στο αμάξι, βρήκα και το κινητό μου, ήταν 5 και κάτι. Εκεί δεν έπιανε ούτε το 112, τίποτα, και πήγα να πάω πάνω για να πιάσω σήμα», συνέχισε, εξηγώντας πως ανέβηκε ξυπόλητος και με σπασμένα πλευρά για να βγει στο δρόμο και να ζητήσει βοήθεια.
Η Κορίνα όμως, είπε «είχε τις αισθήσεις της, μου μιλούσε».
«Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της», είπε, συμπληρώνοντας πως αφού εκείνος ανέβηκε στο δρόμο, ένας φίλος τους κατέβηκε για να της κρατά παρέα.
Ο συνοδηγός κάλεσε το 166 στις 5:52. «Είπα ότι χρειάζεται αεροδιακομιδή, έδωσα το στίγμα», ανέφερε και αμέσως μετά κάλεσε τον γιατρό, που όπως λέει έφτασε στο σημείο σε 10-12 λεπτά. Όμως, όπως είπε: «ο γιατρός είναι γιατρός όχι αναρριχητής», υπογραμμίζοντας πόσο δύσκολο ήταν να κατέβει ο γιατρός στην κοπέλα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου