Thursday, 28 March, 2024

“Χημικά” χαρακτηρίστηκαν τα εγκαύματα στους δύο πυροσβέστες, που επιχείρησαν στα Τέμπη

Στο Λάτσιο Κέντρο Εγκαυμάτων θα μεταβούν τις επόμενες ημέρες -σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida-οι δυο πυροσβέστες

που υπέστησαν εγκαύματα μέσα από τις στολές τους κατά τις προσπάθειες διάσωσης επιβατών του τρένου στα Τέμπη.

O ένας πυροσβέστης, που είναι πιο σοβαρά, έχει υποστεί έγκαυμα στον καρπό και ένα δεύτερο στη γάμπα, ενώ ο δεύτερος πυροσβέστης έχει καεί στη μέση. Οι δυο εγκαυματίες που επιχείρησαν από τα πρώτα λεπτά της τραγωδίας στα Τέμπη για να απεγκλωβίσουν επιβάτες του μοιραίου τρένου θα υποβληθούν στο Λάτσιο, σε νέες εξετάσεις ώστε να επιλεγεί η καλύτερη δυνατή φροντίδα για την αποκατάσταση των εγκαυμάτων τους τα οποία χαρακτηρίστηκαν «χημικά» από τους γιατρούς της Λάρισας.

Πώς η φωτιά μπορεί να διαπεράσει την προστατευτική στολή

Στη διεθνή βιβλιογραφία πάντως αναφέρεται ότι η φωτιά μπορεί υπό ειδικές συνθήκες να διαπεράσει την προστατευτική στολή των πυροσβεστών όπως εξηγεί στο iefimerida.gr η Επικεφαλής της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Λάτσιου Κέντρου και γνωστή πλαστική χειρουργός, Μαρία Καλοφώνου.

«Συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις η φωτιά να διαπεράσει τη στολή όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία . Εξαρτάται από την ποιότητα της στολής, τη συντήρησή της, αν είναι βρεγμένη, είναι πολλοί οι παράγοντες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να δούμε γιατί ο συνάδελφος χαρακτήρισε τα εγκαύματα χημικά. Αν δηλαδή είχε κάποια πληροφορία ή έβγαλε αυτό το συμπέρασμα επειδή το έγκαυμα είναι στικτό, σαν σταγονίτσες δηλαδή και μοιάζει με χημικό αλλά είναι δύσκολο να έχει περάσει κάτι χημικό από τη στολή» σημειώνει η κ. Καλοφώνου προσθέτοντας: «Εμείς θα δούμε τα εγκαύματα για να κρίνουμε αν χρειάζεται κάτι συμπληρωματικό για την αποκατάσταση ή κάποιο χειρουργείο. Είναι όμως πολύ σημαντικό να γίνει περαιτέρω έρευνα-και στις στολές- για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί και να γνωρίζουμε για μελλοντικά περιστατικά».

ΕΔΕ για τον τραυματισμό των πυροσβεστών

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση για τον τραυματισμό των δυο ανδρών του Σώματος εν ώρα εργασίας. Αυτό εξ άλλου συμβαίνει κάθε φορά που ένας πυροσβέστης τραυματίζεται στη δουλειά του.

Την ίδια ώρα με τα σενάρια να φουντώνουν για το τι προκάλεσε το «μανιτάρι» με τη μεγάλη φλόγα μετά τη σύγκρουση των τρένων, το ερώτημα θα απαντηθεί αρμοδίως, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida έχει υποβληθεί επισήμως αίτημα από τις αρχές στη Hellenic Train να απαντήσει λεπτομερώς για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Διασώστες που έμειναν στο σημείο της σύγκρουσης τα πρώτα 24ωρα πάντως κάνουν λόγο για μεταλλικές πλάκες, φρούτα και σιτηρά που είδαν στα βαγόνια του τρένου και διευκρινίζουν ότι δεν εντόπισαν φιάλες προπανίου ή υγραερίου ούτε και θραύσματα από φιάλες, όπως αρχικά είχε ακουστεί… 

Πηγή: www.iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου