Monday, 26 October, 2020

Ψωμάκια μπύρας, με 3 υλικά!

Τηγανιτά ή στο φούρνο, ετοιμάζονται σε λίγα λεπτά, με ελάχιστα υλικά!
Υλικά
1 κουτάκι μπύρα
1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα ή για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
λίγο σουσάμι [προαιρετικά]
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολα το ταψί του φούρνου.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι και το αλάτι. Κάνετε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνετε τη μπύρα. Ανακατεύετε αρχικά και μετά ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να έχετε ένα μαλακό ζυμάρι που να μη κολλάει. Σε περίπτωση που κολλάει στα χέρια σας προσθέτετε λίγο λάδι.
Αφήνετε να φουσκώσει Όσο περισσότερη ώρα, τόσο πιο αφράτα γίνονται!
Πλάθετε μικρές μπαλίτσες με τη ζύμη και τις τοποθετείτε στο ταψί πάνω στη λαδόκολα, αφήνοντας διάστημα μεταξύ τους.


Προαιρετικά πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από πόσο μεγάλα ή μικρότερα έχετε πλάσει τα ψωμάκια σας. Μπορείτε να τα τηγανίσετε αν θέλετε, όπως και να προσθέσετε στη ζύμη ότι μυρωδικό θέλετε… ρίγανη, σκόρδο ή τυρί, ελιές… Είναι τέλεια!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου