Thursday, 28 September, 2023

Λάκης Λαζόπουλος: Είσαι με τα καλά σου κυρά μου;

Ταξιδεύω προς Πάρο. Είμαι μέσα στο Blue Star Dilos, με τους ηθοποιούς από την παράσταση «Θεέ μου, τι σου κάναμε«, και πάμε για ένα διήμερο συζητήσεων και χαλάρωσης μετά από ένα σκληρό χειμώνα. Nυσταγμένοι αλλά ορεξάτοι

Οι τηλεοράσεις παίζουν, αλλά δεν ακούγονται. Βλέπεις μόνο τίτλους και τα πρόσωπα των δημοσιογράφων. Τα καταλαβαίνεις όλα.
Βλέπω τον Ιγνατίου στο Mega να μεταφέρει την σκληρή απάντηση της Λαγκάρντ για τον διάλογο, της σκευωρίας, του υπαλλήλου της Τόμσεν που είχε με την μελαχρινή σκληρή Βελκουλέσκου.
«Είμαστε ομάδα…», λέει η απάντηση. «Τους εμπιστεύομαι».
Αυτό έλειπε. Να ξαφνιαστεί. Σάμπως δεν ξέρει τι δουλειά κάνει ή τι δουλειά κάνουν;
Ωραία ομάδα! Συζητάνε πως θα καθυστερήσουν την αξιολόγηση, πως θα οδηγήσουν την χώρα σε ασφυξία οικονομική και πως με την απειλή χρεοκοπίας θα ζητήσουν νέα μέτρα και ουσιαστικά ανατροπή της κυβέρνησης και ωμή παρέμβαση στο πολίτευμα της χώρας, κι αυτό το εγκρίνει.
Συγχαρητήρια λοιπόν! Μπράβο!
Δυο οικονομικοί δολοφόνοι συζητούν πως θα μας διαλύσουν, η κυρία Λαγκάρντ εμπιστεύεται τους εκτελεστές της και μας την λέει κιόλας, πως πρέπει να εξασφαλίσουμε την ιδιωτικότητα των συνομιλιών τους.
Έλα! Θα μιλάνε δυο δολοφόνοι πως θα σκοτώσουν κάποιον κι εσύ θα στέκεσαι στο γεγονός ότι πρέπει να μπορούν να μιλάνε ελεύθερα.
Είσαι με τα καλά σου κυρά μου;;
Τι με νοιάζει εμένα πως βρέθηκε η συνομιλία.
Στην Ελλάδα είναι Γερμανοί που παρακολουθούν τηλέφωνα, Αμερικανοί, Ισραηλινοί, Τούρκοι, επιχειρηματίες ο ένας τον άλλον, εφοπλιστές με βαλιτσάκια κι εσύ ψάχνεις ποιος κατέγραψε την συνομιλία. Ο διάλογος μιλάει κι εναντίον της Μέρκελ.
Εμένα πιο πολύ μου κάνει γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Κι εν πάση περιπτώσει δε με νοιάζει. Ξεβρακωθήκατε. Σας βλέπουμε και μαζί με σας βλέπουμε τους θλιβερούς δημοσιογράφους μας να λειτουργούνε σαν γραφεία τύπου του ΔΝΤ.
Ποτέ τόσος εξευτελισμός, ποτέ τόση δουλικότητα, ποτέ τόσο πολλοί εντεταλμένοι θλιβεροί. Αν ακούγαμε συνομιλία του Τσίπρα να τα παίρνει απ’ την Siemens ή του Κυριάκου ότι πουλάει τα αρχαία, τα κρυμμένα του μπαμπά του, θα λέγαμε ιδιωτικότητα συνομιλιών;
Ποια ιδιωτικότητα; Δεν μιλάνε προσωπικά, αν πήδηξε μια γκόμενα ο Τόμσεν. Μιλάνε για το πως θα δημιουργήσουν καινούργιο Ιούλιο σαν τον περσινό. Και με τι απειλές και βασανιστήρια θα μας οδηγήσουν σε νέες αυτοκτονίες.
Ντροπή απόλυτη.
Να την μαζέψεις την ομάδα σου, διότι ο λαός δεν είναι δημοσιογράφοι που παριστάνουν τους ηλίθιους που τάχα δεν ξέρουν ποιο είναι το μείζον και ποιο το έλασσον! Δεν συζητάνε μια καλή κυρία κι ένας κύριος. Συζητάνε δυο ραδιούργοι σχεδόν οικονομικοί δολοφόνοι, με εμφανέστατες εχθρικές διαθέσεις για την χώρα μας. Μάζεψε τους τώρα. Και στείλτους σε άλλη χώρα αφού σου κάνουν την δουλειά.
Διαλύθηκε η εμπιστοσύνη. Αποκαλύφθηκαν στους Έλληνες και πλέον είναι έκθετοι.
Δεν θα σε σώσουν οι δημοσιογράφοι. Ο καθένας φέρει ευθύνες. Η κυβέρνηση έχει τις δικές της κυρίαρχες, η αντιπολίτευση τις δικές της, οι δημοσιογράφοι τις δικές τους. Ο λαός έχει επίσης τις δικές του όπως και ο καθένας μας ξεχωριστά. Δεν μπορούν όλοι να έχουν τις ίδιες απόψεις. Αλλά μπορούν να ορίσουν κάποια στιγμή ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί κι όχι να γλείφουν τους Τόμσεν που μας κατασπαράσσουν με θράσος και αλητεία περισσή! Ε, όχι! Κύρια Λαγκάρντ δεν μπορείτε να στηρίζετε τους εκτελεστές μιας χώρας. Τέτοια αρμοδιότητα δεν έχετε. Ώρα να σταματήσετε τις σκληρές απαντήσεις επειδή έχετε τα λεφτά και μας δανείζετε.
Ώρα να μαζέψετε τους καουμπόηδες από την χώρα μας. Φέρτε μας μορφωμένους που να μυρίζουν κάτι ανθρώπινο. Αυτοί βρωμοκοπάνε σάπια γραβατίλα και ξεδιαντροπιά. Μάζεψε τους αδίστακτους από την χώρα μας. Φτάνουν οι ειρωνείες οι τσαμπουκάδες και οι σκληρές απαντήσεις. Τα πράγματα με τ’ όνομα τους παρακαλώ.

Λάκης Λαζόπουλος: Είσαι με τα καλά σου κυρά μου;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου