Friday, 29 March, 2024

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο

Τον φάκελο των σεξουαλικών κακοποιήσεων στον καλλιτεχνικό χώρο ανοίγει η δικαιοσύνη, καλώντας τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα

να καταθέσει την προσεχή Δευτέρα για τις καταγγελίες σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη.
Συγκλονίζει η περιγραφή του 40χρονου σήμερα Βασίλη, ο οποίος είναι ο πρώτος άνθρωπος που κινήθηκε νομικά κατά του γνωστού θεατράνθρωπου για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό που υπέστη σε ηλικία 15 ετών.
«Να αναλάβει την ευθύνη»
Οι γνωστοί ηθοποιοί Μάριος Αθανασίου, Πέτρος Λαγούτης και Γιώργος Χρανιώτης, με αφορμή τις καταγγελίες του Βασίλη, αντιδρούν και μιλώντας στην εκπομπή «ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ!», ζητούν από την υπουργό Πολιτισμού να αναλάβει την ευθύνη.
Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ανακοίνωσε πως αύριο παραχωρεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου.
Διευρύνεται η εισαγγελική έρευνα
Κι ενώ οι καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο διαδέχονται η μία την άλλη, στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν κι άλλοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες.
Ως μάρτυρας καλείται ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, προκειμένου να καταθέσει την προσεχή Δευτέρα για τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη, ενώ θα κληθεί να δώσει στοιχεία και για καταγγελίες που έχουν ήδη φτάσει στο Σωματείο για διαφορετικά πρόσωπα.
«Καρφιά» για την παραίτηση Λιγνάδη
Επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή την παραίτηση Λιγνάδη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε διαδικτυακή συζήτηση με καλλιτέχνες.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε μάλιστα ότι εμπλεκόμενοι δέχονται απειλητικά τηλεφωνήματα για να μην προχωρήσουν σε καταγγελίες που αφορούν σε σκοτεινές υποθέσεις στον χώρο του θεάτρου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου