Thursday, 28 March, 2024

Παπαράτσι: Λίγο πριν την πρόσκρουση

Παπαράτσι: Λίγο πριν την πρόσκρουση

Ένας λαός, ο οποίος εκπαιδεύθηκε (στην διάρκεια της μεταπολίτευσης) να επιλέγει πολιτικούς-“πατερούληδες” για να τον διασώσουν ενώ εκείνος θα παρακολουθεί την Ελένη Μενεγάκη από τον καναπέ του και θα ζει με δανεικά, σαν εγχώριος βουκόλος τηλεαστέρας στη Μύκονο, δεν μπορεί παρά να ελπίζει ότι την ύστατη στιγμή θα τον σώζει πάντα ο από μηχανής Θεός. Είθισται τον ρόλο του από μηχανής Θεού να τον αναλαμβάνουν οι εκάστοτε ηγέτες της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίοι με τον λαϊκισμό τους χαϊδεύουν τα αυτιά του ψηφοφόρου. Στο μεταξύ σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια έχει κι ένα μέλος της διορισμένο στο Δημόσιο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διόρισαν αβέρτα τους ψηφοφόρους τους.

Στη συνέχεια άρχισαν να διορίζουν και τους αριστερούς οι οποίοι διαμαρτύρονταν και έτσι πλέον στο δημόσιο είναι διορισμένοι πελατάκια όλων των κομμάτων. Πάνω από 1 εκατομμύριο Έλληνες-αν βάλουμε και το προσωπικό των φαλιρισμένων δήμων και κοινοτήτων-τα κονομάνε από το δημόσιο… Τέλος πάντων, αυτός ο διορατικός λαός αναθέτει κάθε τόσο τη σωτηρία του στους φωτισμένους ηγέτες που επιλέγει μετά από οικογενειακό συμβούλιο την ημέρα των εκλογών. Δηλαδή ο διορισμένος δημόσιος υπάλληλος, η σύζυγος και η πεθερά που αναστενάζει… αναθέτουν την εξουσία σε πρωθυπουργούς όπως ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς. Όλοι τους αποτελούν μεγάλα σουξέ του εγκεφαλικού νοικοκυραίου.

Αντίστοιχες ήταν και οι επιλογές του νοικοκυραίου στην διάρκεια της μεταπολίτευσης. Ότι λαμόγιο υπήρχε στο πολιτικό προσωπικό του τόπου, ο εγκεφαλικός Έλληνας ψηφοφόρος του έδωσε το δικαίωμα να γίνει υπουργός. Τελευταίο μεγάλο σουξέ του Έλληνα ψηφοφόρου ήταν η κυβέρνηση Τσίπρα η οποία διαδέχθηκε την κυβέρνηση του Αντώνη Κομανέντση. Μετά και την σύσκεψη στο Βερολίνο ο η οικογένεια του νοικοκυραίου συνειδητοποιεί με βίαιο τρόπο ότι η ώρα της πρόσκρουσης στα βουνά των Άλπεων πλησιάζει.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα εντοπίσει πολλά κοινά στην ιδιοσυγκρασία του πιλότου Αντρέας Λιούμπιτς της Germanwings με τους δικούς μας πολιτικούς ηγέτες στη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Οι Έλληνες διορίσθηκαν στο δημόσιο με την αφέλεια και την άγνοια που οι επιβάτες του Λιούμπιτς έβγαζαν selfies πριν την απογείωση. Ε, λοιπόν τώρα ήρθε η ώρα ο εγκεφαλικός λαός να πληρώσει το αντίτιμο των επιλογών του.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου