Saturday, 20 April, 2024

Φλάς: Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες…

Αρμαγεδώνας δικαστικών αποφάσεων στη ΔΗΚΕΠΑΠ
Στα θέματα του ΔΣ της Πέλλας τέθηκε και η έγκριση ισολογισμού – απολογισμού της ΔΗΚΕΠΑΠ του 2014 και ο πρόεδρος της επιχείρησης Κ. Μπαλτζίδης σημείωσε πως η Επιχείρηση αντιμετωπίζει έναν Αρμαγεδώνα! Μία καταιγίδα δικαστικών αποφάσεων που έχουν τελεσιδικήσει από τις Επιχειρήσεις των πρώην Καποδιστριακών δήμων και τα ποσά είναι 25- 30.000 ευρώ για κάθε υπόθεση… Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες… όπως και για τον πολιτισμό.

Ανάδειξη μνημείων Α’ Παγκοσμίου Πολέμου της περιοχής της Σκύδρας
Στο τελευταίο συμβούλιο της Σκύδρας ένα από τα ενδιαφέροντα θέματα αφορούσαν την «Ανάδειξη μνημείων Α’ Παγκοσμίου Πολέμου» όπου υπήρξε ενημέρωση του Σώματος για την περιοχή και το πώς μπορεί να διεκδικήσει την παρουσία της στο κοινωνικό γίγνεσθαι, καθώς έχει εκπονηθεί ένα πρόγραμμα από ερευνητές – και δη ξένους- που συλλέγουν στοιχεία για να δημιουργηθεί ίσως μια νέα μορφή της ‘’άγνωστης’’ ιστορίας. Ενδιαφέρον, πολλώ δε μάλλον αν υλοποιηθεί και σύντομα, ώστε να προσελκύσει κόσμο…

Θα ενημερώσει κανείς τους κατοίκους της Κρύας Βρύσης; Για άλλη μία φορά… μπροσόπισθεν σε έργο
Ενώ συμφωνήθηκε και πέρασε από το ΔΣ του δήμου Πέλλας η »Κατασκευή κόμβου της διασταύρωσης των οδών Ιωάννη Μεταξά και Καζαντζίδη Δ.Ε Κρύας Βρύσης», με ημερομηνία έκδοσης την 26/05/2015
σύμφωνα με τη ‘’Διαύγεια’’ και στις 10/06/2015 υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου και του εκπροσώπου της κοινοπραξίας Παπαδόπουλος- Γκαγκανάκης για την εκτέλεση του έργου, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στο ποσό των 159.807,14 ευρώ και χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Δήμου, η σύμβαση ανακλήθηκε χωρίς ενημέρωση.
Όταν είχαν ‘’πέσει’’ οι υπογραφές, ο δήμαρχος υποστήριξε πως οι εργασίες του έργου αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός έξι μηνών, τονίζοντας εξάλλου ότι: «Υπογράψαμε την πρώτη σύμβαση κυκλικού κόμβου από ένα πακέτο πέντε έτοιμων μελετών. Στόχος μας παραμένει ο εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου με λύσεις κυκλικών κόμβων αντί των κλασικών σηματοδοτών. Δημοπρατήσαμε πρώτα τον κόμβο της Κρύας Βρύσης γιατί ήταν ένα σημείο με μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που για περισσότερες από δύο δεκαετίες παρέμενε άλυτο. Η αναβάθμιση των διασταυρώσεων με κυκλικό κόμβο είναι μια αναγκαία παρέμβαση που δίνει στο δρόμο, σύγχρονες οδικές προδιαγραφές με ασφάλεια και συμβάλει στην εξοικονόμηση χρόνου των οδηγών».
Τώρα; Τι έχει να δηλώσει ο δήμαρχος Πέλλας; Οικονομική στενότητα;
Θα ενημερώσει κανείς τους κατοίκους της Κρύας Βρύσης;

Καλά να πάθουμε…
Ο Παπαγεωργόπουλος “έφαγε” €18 εκ. από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, καταδικάστηκε σε ισόβια και αποφυλακίστηκε μετά από 2,5 χρόνια.
Ο Αναστασιάδης, που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει €3,5 εκ, απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας.
Ο “στρατηγός” του Σημίτη Τσουκάτος και ο Μαντέλης παραδέχτηκαν ότι πήραν μίζες από τη Siemens και κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Ο Μπέος καταδικάστηκε για τα στημένα, εξαγόρασε την ποινή και έγινε δήμαρχος.
Ο Μαρινάκης δεν παραπέμπεται σε δίκη για τα στημένα γιατί παραγράφησαν.
Ο Κόκκαλης είχε κατηγορηθεί για πέντε κακουργήματα – μπήκαν στο αρχείο.
Ο Κοντομηνάς με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα έκανε περιοδεία στις ΗΠΑ.
Ο Τράγκας “ξέχασε” να δηλώσει €10 εκ., αλλά συνεχίζει ανενόχλητος τις πολιτικές εκπομπές.
Ο Μηλιώνης ζημίωσε το δημόσιο κατά €275 εκ. αλλά πάρταρε ελεύθερος και ωραίος στη Μύκονο. Τώρα ζητάει να επιστρέψει τα μισά για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.
Συνδικαλιστές και πρόεδροι της ΔΕΗ κατηγορούνται για ζημίες άνω του €1 εκ., αλλά μάλλον θα απαλλαχθούν κι αυτοί.
Το MEGA έκλεβε ρεύμα.
Ο ΣΚΑΪ δεν πλήρωνε το χαράτσι της ΔΕΗ.
Κι εσύ θα πάρεις σύνταξη στα 72 γιατί, όταν έπρεπε να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για όλα τα παραπάνω, προτιμούσες να βλέπεις τηλεόραση. Ποιος σου φταίει τώρα;

Πολύ μπροστά η Μητρόπολη Πιερίας – Δέχεται προσευχές μέσω email
Ένα βήμα παραπέρα κάνει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η οποία δέχεται προσευχές μέσω email! Στην ιστοσελίδα που διαθέτει η Μητρόπολη έχει φτιάξει ειδική εφαρμογή προκειμένου να δέχεται online τα ονόματα που θέλουν οι πιστοί να μνημονεύσουν οι πατέρες στις ενορίες τους. Έτσι μπαίνοντας κάποιος στην ιστοσελίδα συμπληρώνει τα ονόματα στις δύο κατηγορίες που περιλαμβάνει η εφαρμογή -υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως- και τα στέλνει μέσω του email του!

Ιβάν Σαββίδης σε Τούρκους: «Φτιάχνω Τζαμί, μας δίνετε την Αγία Σοφία Τραπεζούντας»
Ο ομογενής επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης προτείνει τη δημιουργία ενός τεμένους στην Τραπεζούντα έναντι της εκχώρησης της Αγίας Σοφίας στην περιοχή, στο Πατριαρχείο. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαββίδης γνωστοποίησε ότι προσφέρει στους Τούρκους τη χρηματοδότηση της κατασκευής ενός τεμένους στην Τραπεζούντα, με αντάλλαγμα την εκχώρηση του ναού της Αγίας Σογίας στην περιοχή, στο Πατριαρχείο. «Είμαι διατεθειμένος να χτίσω ένα νέο τζαμί στην Τραπεζούντα και να το προσφέρω στον Δήμο της πόλης με αντάλλαγμα να ξαναγίνει εκκλησία από τζαμί η Αγία Σοφία Τραπεζούντας» δήλωσε.

Φλάς: Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου