Thursday, 28 March, 2024

Η δραστηριότητα των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στη Πέλλα

Η δραστηριότητα των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στη Πέλλα

Η νέα χρονιά μπορεί να είναι πραγματικά διαφορετική για το λαό, αν απέναντι στους εκβιασμούς, την κινδυνολογία και τις αυταπάτες κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντιτάξει τα δικά του όπλα.
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί το πιο αποτελεσματικό όπλο στα χέρια του λαού, και αυτό το όπλο μπορεί ο λαός να το δυναμώσει παντού, και στις εκλογές της 25ης Γενάρη του 2015. Την επόμενη μέρα ο λαός χρειάζεται ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ παντού, αφού αποτελεί τον πραγματικό γνήσιο αντίπαλο στα μονοπώλια, στην ΕΕ των μνημονίων διαρκείας. Αποτελεί εγγύηση για να μην εξαπατήσουν πάλι το λαό. Θα σταθεί απέναντι σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, που δεν εγγυώνται την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών για το εισόδημα και τη ζωή του λαού.
Το ΚΚΕ θα πρωταγωνιστήσει μέσα και έξω από τη Βουλή, για να υπάρχει μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, κίνημα μαζικό, οργανωμένο και αποφασισμένο για το ψωμί και το δίκιο του λαού.
Σας καλούμε στις βουλευτικές εκλογές να στηρίξετε και να δυναμώσετε αποφασιστικά το ΚΚΕ !
Σκεφτείτε ότι την επόμενη μέρα, όποια κι αν είναι η νέα κυβέρνηση, θα είναι εδώ και θα συνεχίζουν να ματώνουν το λαό η ΕΕ και τα «μνημόνια διαρκείας», παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, που ζητάει το κεφάλαιο, για να γίνει πιο ανταγωνιστικό στην παγκόσμια καπιταλιστική αγορά.
Θα είναι εδώ το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων, που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις και τους οποίους δε πρόκειται να καταργήσουν.
Θα είναι εδώ το δυσβάσταχτο χρέος, το οποίο αναγνωρίζουν οι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, καλώντας το λαό να το πληρώσει, που δεν το δημιούργησε και δεν το χρωστάει.
Θα είναι εδώ οι αντιθέσεις και οι καβγάδες μέσα στην Ευρωζώνη για τη διαχείριση των ελλειμμάτων και των χρεών, που δημιουργούνται από τους καπιταλιστές και αποπληρώνονται με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος, τη δύναμη του ισχυρότερου, σε βάρος πάντα των λαϊκών συμφερόντων.
Πάνω από όλα, θα είναι εδώ το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, εγχώρια και ξένα, που έχουν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας, την πραγματική εξουσία και θα απαιτούν και στη φάση της όποιας ανάκαμψης ακόμη περισσότερα προνόμια, σε βάρος πάντα του λαού. Προκειμένου να επενδύσουν, απαιτούν ακόμη πιο φτηνή και υποταγμένη εργατική δύναμη. Η ανεργία θα είναι εδώ ακόμη κι αν γίνουν κάποιες επενδύσεις.
Θα είναι εδώ η εξουσία του κεφαλαίου, το κράτος που υπηρετεί σταθερά τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος του λαού και οριοθετεί το ρόλο κάθε κυβέρνησης.
Γι’ αυτό και την επόμενη μέρα, ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή, παντού, δύναμη εργατικής – λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης.
Είναι η σίγουρη εγγύηση στην αβεβαιότητα και ανασφάλεια, για να έχει η εργατική τάξη, ο λαός πού να ακουμπήσει.
Αναλύοντας τις παραπάνω θέσεις του Κόμματος οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Πέλλα με το πιο πάνω κεντρικό σύνθημα οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ έχουν ξεκινήσει την προεκλογική τους δραστηριότητα με συσκέψεις-συζητήσεις , περιοδείες , ομιλίες & ζωντανό διάλογο σε χώρους δουλειάς – χωριά και συνοικίες των πόλεων της Π.Ε. Πέλλας .

– Οι υποψήφιοι βουλευτές Ουγγρίνος Αλέκος και Δρόσογλου Σταύρος βρέθηκαν τις προηγού-μενες μέρες & μίλησαν με τους κατοίκους στην περιοχής της Αλμωπίας. Πιο συγκεκριμένα συζήτησαν για τις προτάσεις του ΚΚΕ για το χώρο της Υγείας και γενικότερα με τους εργαζόμενους στο Κ.Υ.Αριδαίας και στο Σταθμό Πυροσβεστικής της πόλης.
Επίσης στα χωριά της περιοχής : Φούστανη, Φιλώτεια και Δωροθέα.

– Ο υποψήφιος βουλευτής Φουνταλής Μιχάλης μίλησε σε συσκέψεις σε Έδεσσα, Άρνισσα και Ριζάρι.

– Οι υποψήφιοι βουλευτές Ουγγρίνος Αλέκος, Χατζηβασιλειάδου Κατερίνα και Παπαδοπούλου Ολυμπία περιόδευσαν σε Γιαννιτσά και Μελίσσι και στα Εμπορικά Καταστήματα των Γιαννιτσών.

– Οι υποψήφιοι βουλευτές Κανάκης Μάνος και Ουγγρίνος Αλέκος θα μιλήσουν σε προγραμματισμένες συγκεντρώσεις σε Μαυροβούνι, Λιποχώρι, Αρσένι και Ριζό.

Το ΚΚΕ προγραμματίζει, εκτός από τις περιοδείες των υποψήφιων βουλευτών που συνεχίζονται σε όλο το Νομό, δύο κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις :

– Στα Γιαννιτσά το Σάββατο 17 Γενάρη στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο με ομιλητές τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο – ευρωβουλευτή του Κόμματος και τον υποψ.βουλευτή στο Νομό Ουγγρίνο Αλέκο.

– Στην Έδεσσα την Κυριακή 18 Γενάρη στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας ( Βαρόσι ) με ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή Πέλλας Ουγγρίνο Αλέκο.

 To ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ του ΚΚΕ στην ΠΕΛΛΑ

1. ΔΡΟΣΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ τ. Νικολάου – Συνταξιούχος Ο.Τ.Α – Αλμωπία
2. ΚΑΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ( ΜΑΝΟΣ ) τ. Δημητρίου – Δικηγόρος – Σκύδρα
3. ΟΥΓΓΡΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ τ. Δημητρίου – Γεωπόνος Δ.Α.Ο.Κ. – Π.Ε.Πέλλας – Σκύδρα
4. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ τ. Νικολάου-Συνταξιούχος Αγρ.Συνετ.Οργανώσεων-Γιαννιτσά
5. ΦΟΥΝΤΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ τ. Δημητρίου – Συνταξιούχος ΔΕΗ – Έδεσσα.
6. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ τ. Γεωργίου – Λογίστρια/Φοροτεχνικός – Γιαννιτσά.

Σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων Βουλευτών Πέλλας

1. Δρόσογλου Σταύρος: Γεννήθηκε το 1954 στη Φιλώτεια του Δήμου Αλμωπίας σε εργατική οικογένεια ( πατέρας οικοδόμος ) .
Το 1965 εγκαταστάθηκε οικογενειακά στην Αθήνα , όπου εργάστηκε σαν εργοστασιακός εργάτης σε βιομηχανία φωτιστικών . Απολύθηκε για τη συνδικαλιστική του δράση στο Σωματείο Μετάλλου Αθήνας « Ο Προμηθέας » .
Εργάστηκε στη συνέχεια στο Δήμο Ηλιούπολης , όπου ήταν εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου .
Είναι συνταξιούχος Ο.Τ.Α από το Δήμο Ηλιούπολης .
Από το 2006 είναι εγκατεστημένος στη Φιλώτεια Αλμωπίας .

2. Κανάκης Εμμανουήλ ( Μάνος ) : Γεννήθηκε το 1970 στην Αργυρούπολη Αθήνας .
Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης , όπου διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής «Κώστας Βάρναλης» .
Διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Σκύδρα Πέλλας . Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Έδεσσας .
Είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Σκύδρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» .
Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού .

3. Ουγγρίνος Αλέξανδρος : Γεννήθηκε το 1963 στην Έδεσσα.
Γεωπόνος στη Δ/νση Αγρ.Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πέλλας.
Mέλος του Δ.Σ. του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ( ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), Πρόεδρος του Περιφ.Συμβουλίου Γιαννιτσών της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων ( Π.Ε.Γ.Δ.Υ. ), μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Πέλλας του Συλλ. Εργαζομένων Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας ( Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ.), πρόεδρος προσωρινού Ν.Τ. Πέλλας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών

4. Παπαδοπούλου Ολυμπία : Γεννήθηκε το 1965 στα Γιαννιτσά.
Είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ, πρώην εργαζόμενη στην Ένωση Αγρ. Συνεταιρισμών Γιαννιτσών.
Διετέλεσε μέλος Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Ε.Α.Σ.Γιαννιτσών.
Είναι μέλος της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας ( ΟΓΕ ).
Είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Πέλλας με την «Λαϊκή Συσπείρωση».
Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

5. Φουνταλής Μιχάλης : Γεννήθηκε το 1951 στη Νάουσα και κατοικεί στο Κλεισοχώρι – Έδεσσας.
Είναι απόφοιτος της Σχολής Εργοδηγών Μηχανολόγων, εργάστηκε στη Δ.Ε.Η. απ’όπου συνταξιοδοτήθηκε. Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά για πολλά χρόνια στο χώρο της Δ.Ε.Η. και στο Εργατικό Κέντρο Έδεσσας.
Είναι για 5η συνεχή τετραετία εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Έδεσσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» .
Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

6. Χατζηβασιλειάδου Κατερίνα : Γεννήθηκε το 1978 στα Γιαννιτσά από γονείς εργάτες.
Σπούδασε στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Θεσσαλονίκης.
Από το 2003 διατηρεί Λογιστικό Γραφείο στα Γιαννιτσά και εργάζεται σαν Λογίστρια – Φοροτεχνικός. Διετέλεσε Γραμματέας του Συλλόγου Λογιστών Γιαννιτσών.
Υπήρξε η νεότερη υποψήφια δημοτική σύμβουλος σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις με τη « Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση » Δήμου Γιαννιτσών και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Πέλλας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου