Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Νάκης Πασχαλίδης: Βγείτε στη τοπική αγορά και αφήστε τις “ΑΓΟΡΕΣ”

Νάκης Πασχαλίδης: Βγείτε στη τοπική αγορά και αφήστε τις  “ΑΓΟΡΕΣ”

Ως άνθρωπος της αγοράς βιώνω από πρώτο χέρι την μείωση της εγχώριας ζήτησης και κατανάλωσης. Όλοι είναι προβληματισμένοι. Η χώρα μας σήμερα, καταγράφει τη χειρότερη επίδοση επί του συνόλου των χωρών της Ε.Ε. στο κόστος έναρξης λειτουργίας των επιχειρήσεων ενώ εξαιρετικά εχθρικό είναι το περιβάλλον για την λειτουργία παραγωγικών επιχειρήσεων.

ag4
Όλοι εμείς οι άνθρωποι του Ν.Πέλλας, ενός τόπου καθαρά παραγωγικού, βιώσαμε στο πετσί μας, την μακροχρόνια απουσία Εθνικού Παραγωγικού σχεδιασμού η οποία σε συνδυασμό με την αυξανόμενη έκθεση της Ελληνικής Οικονομίας στο διεθνή ανταγωνισμό από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, οδήγησε σταδιακά πολλές επιχειρήσεις να λειτουργούν παρασιτικά.
Να επιβιώνουν μέσω της παραοικονομίας, της παραβίασης της εργατικής , ασφαλιστικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας και της φοροδιαφυγής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ολοκληρωτική σχεδόν υποχώρηση των παραγωγικών επιχειρήσεων, με παράλληλη υπερβολική διόγκωση των εμπορικών, κυρίως με εισαγόμενα προϊόντα μετέτρεψαν την οικονομική διαδικασία σε μεταπρατική με καταστροφικές συνέπειες.

ag2
Το νομικό οπλοστάσιο της χώρας μας με την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να θεραπεύσει αυτές τις παθογένειες. Είμαστε μια ευλογημένη από το θεό περιοχή όπου ο παραγωγικός μας προσανατολισμός και η νεανική και συνεργατική επιχειρηματικότητα μπορεί να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία.
Τα νερά μας, τα φρούτα μας, τα κρασιά μας, τα αγροτικά και κτηνοτροφικά μας προϊόντα, η μεταποίηση τους και η σύνδεσή τους με τις υπηρεσίες, τις μεταφορές, τον τουρισμό και τον πολιτισμό μας πρέπει να αναγνωριστούν ως ολοκληρωμένη αλυσίδα ταυτότητας του τόπου δημιουργώντας θέσεις εργασίας. Δεν είναι καιρός για εφησυχασμό και συντήρηση σε λογικές που έχουν ξεπεραστεί.
Πρέπει να αγωνιστούμε για να δημιουργήσουμε στο Ν. Πέλλας και τους ανθρώπους του, το κατάλληλο ευνοϊκό κλίμα για βιώσιμη ανάπτυξη, την συνεργατικότητα, την δικτύωση και των μικρών υγιών επιχειρηματικών μονάδων. Από εκεί θα ξεπηδήσει η καινοτομία, οι νέες ιδέες, η εξωστρέφεια.

ag-1
Αποτελεί ρεαλιστική δυνατότητα, κυρίως όμως ανάγκη επείγουσας σημασίας, η δημιουργία μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας που θα ανακόψει τη πορεία της χώρας προς μια ιστορικών διαστάσεων κοινωνική καταστροφή, θα οδηγήσει στην ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης και στην αλλαγή πλεύσης προς την κατεύθυνση υπηρέτησης των συμφερόντων του κόσμου της δημιουργίας.
Τα οφέλη μπορούν να πηγαίνουν σε όλους μέσα από τον κόσμο της εργασίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελληνικής και φυσικά της τοπικής οικονομίας.

Ζητώ την στήριξή σας προκειμένου η επιχειρηματικότητα, σε συνδυασμό με το λιγότερο γραφειοκρατικό και λειτουργικό κράτος και την παράλληλη ανάδειξη της κοινωνικής οικονομίας να καταστεί μοχλός για την κοινωνική ανασυγκρότηση του τόπου μας.

Με εκτίμηση
Νάκης Πασχαλίδης
Φαρμακοποιός
Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ
Έδεσσα, Πέλλα, Αλμωπία, Σκύδρα
Στηρίζουμε την Ελλάδα.
Ελλάδα πρώτη φορά Αριστερά

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου