Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ποιοι και πόσα θα πάρουν για τις εκλογές

Ποιοι και πόσα θα πάρουν για τις εκλογές
Το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης που δικαιούνται και θα λάβουν οι υπάλληλοι που θα πάρουν μέρος στη διεξαγωγή των βουλευτών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, γνωστοποίησε με σχετική ανακοίνωση του το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΥΠΕΣ αυτοί που δικαιούνται εκλογική αποζημίωση και τα οδοιπορικά έξοδα είναι οι διοριζόμενοι έφοροι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής, αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής, οι αναπληρωτές αυτών, οι γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών και οι διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας.

 Σημειώνεται ότι όσον αφορά τον καθορισμό του χρόνου, για τον οποίο καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους υπόλοιπους εργαζόμενους για τις εκλογές, λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των ημερών που είναι απαραίτητες για τη μετάβαση και επιστροφή τους μέσω της συντομότερης οδού και για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Συγκεκριμένα η ημερήσια αποζημίωση θα καταβληθεί ως εξής:

– Έφοροι αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και αναπληρωτές αυτών, θα λάβουν 115,00 € για κάθε ημέρα απασχόλησης

 – Αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής και αναπληρωτές αυτών 90,00 € για κάθε ημέρα απασχόλησης

 – Δημόσιοι ή δημοτικοί υπάλληλοι που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών 50,00 € για κάθε ημέρα απασχόλησης.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά της εκλογικής αποζημίωσης δεν μπορούν να κατασχεθούν, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση, φόρο, εισφορά ή κράτηση υπέρ τρίτων. Επίσης δεν υπόκεινται σε φορολογία εισοδήματος και δεν συμψηφίζονται με οφειλές των δικαιούχων προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία από οποιαδήποτε αιτία.

Πηγή: crashonline.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου