Saturday, 20 April, 2024

Από 1/9/2013 έχει να δοθεί εφάπαξ σε δημόσιο υπάλληλο

Ενημέρωση – συζήτηση για το ασφαλιστικό

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών διοργάνωσε συζήτηση για το μείζον θέμα του συνταξιοδοτικού και του ασφαλιστικού των εκπαιδευτικών στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών.

fotoergatiko

Ομιλητής ο πρώην Πρόεδρος της ΕΛΜΕ επί 20 χρόνια και πρόεδρος της πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Τάσος Σταυρόπουλος όπου έκανε λόγο για τα ταμεία και πως τα κατέστησαν οι κυβερνήσεις ελλειμματικά.

«Κάνανε το λεγόμενο κούρεμα το 2012 στο ΤΕΑΔΥ και τον Απρίλιο του ίδιου έτους την ενοποίηση με το ΙΚΑ. Στο τωρινό ΕΤΕΑ το μέλλον για την επικουρική σύνταξη είναι δυσοίωνο. Το εφάπαξ δεν δίνεται… εφάπαξ καθώς από 1/9/2013 δεν έχει πάρει ούτε ένας δικαιούχος»! Προς το παρόν μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Σταυρόπουλος, είναι κατά 38,2% μειωμένο και η μείωση αναμένεται να αγγίξει το 50% με την ενοποίηση των Ταμείων.

Έγιναν βέβαια και καταγγελίες για δόλο και από τις 16 Ιανουαρίου του 2011 δε δίνονται κατ’ εξαίρεσιν σε κανέναν διότι υπήρχαν πολλές περιπτώσεις απάτης…

Επεσήμανε ακόμη όλα αυτά που έγιναν με τα δομημένα ομόλογα και ο κόσμος είδε τα χρήματα του και κόπους μιας ζωής να εξαφανίζονται ενώ οι εισαγγελείς παίρνουν απευθείας αύξηση με την αύξηση των βουλευτικών αποζημιώσεων!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου