Thursday, 25 April, 2024

Προθεσμία ως την Τετάρτη έδωσαν οι τράπεζες στο Mega! Μετά … λουκέτο!

Δεν μπόρεσαν αυτή τη φορά Alpha Bank και όμιλος Πειραιώς (όσο κι αν θα το ήθελε η Διοίκησή της) να κάνουν τα … “στραβά μάτια” στο οφθαλμοφανέστατο!

τέχνασμα των μετόχων του Mega να σπρώξουν τον καιρό μέχρι της χορήγηση των νέων αδειών στα τέλη Μαϊού, χωρίς όμως μέχρι τότε να βάλουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους στο κανάλι… Η παρελκυστική τακτική των μετόχων του καναλιού, που διαρκεί ήδη 6 μήνες με συνεχείς αναβολές, άκαρπα ΔΣ και κωλυσιεργίες, συνεχίστηκε και την περασμένη Πέμπτη, στο τελευταίο ΔΣ, που αποφάσισαν … αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τα λεφτά όμως,να μπαίνουν σε… έξι μήνες!!! Όταν δηλαδή θα έχουν δοθεί οι νέες άδειες λειτουργίας, ώστε να ξέρουν αν πρέπει να αποπληρώσουν τα … δάνεια και τις οφειλές τους, ή, να αδιαφορήσουν…
Με τη διαφορά ( το the faq την επεσήμαινε διαρκώς ), ότι αυτή τη φορά οι τράπεζες και να ήθελαν δεν μπορούσαν να ενδώσουν στο κολπάκι του Mega, ούτε και υπάρχουν τώρα Πρωθυπουργοί που θα σηκώσουν το τηλεφωνο και θα απαιτήσουν από έναν τραπεζίτη να δώσει … “δάνειο” σε ένα κανάλι, ή, έναν εκδότη … Και όχι μόνον αυτό, αλλά ο Νίκος Παππάς, είχε “προειδοποιήσει” τις τράπεζες “να μην κάνουν για το Mega κάτι διαφορετικό από αυτό που επιβάλλει η τραπεζική νομοθεσία” …
Έτσι λοιπόν, οι δύο τράπεζες ( Πειραιώς και Alpha ), ζητούν ΑΜΕΣΑ (μέχρι την επόμενη Τετάρτη, για την ακρίβεια, 13 του Απρίλη) να δουν πραγματικά χρήματα στο τραπέζι. Συγκεκριμένα, ζήτησαν να κατατεθούν τα μισα χρήματα της ανακεφαλοποίησης (που είναι ύψους 22,5 εκ., επομένως 11,25 εκ. ευρώ) σε κλειστό λογαριασμό ως ΕΓΓΥΗΣΗ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Και δεν είναι μόνο τα 11,25 εκ. ευρώ που θέλουν να δουν οι τράπεζες μέχρι την Τετάρτη (κάτι που, προφανώς, αποδεικνύει ότι και από την πλευρά τους βλέπουν με καχυποψία την εξαγγελθείσα για το… μέλλον ανακεφαλοποίηση). Οι τραπεζίτες ζητούν, επίσης, μέχρι την Τετάρτη 1,5 εκ. ευρώ ως ενέχυρο έναντι δόσεων δανείων και παράλληλα απαιτούν να έχει ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε λιγότερο από ένα μήνα (μέχρι τις 4 Μάη για την ακρίβεια).
Η επιστολή της Πειραιώς
Με επιστολή της μάλιστα προς τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΑΕ ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (χθες, 8-4-2016) η Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει ότι “όπως είχε υπογραμμίσει, η στήριξη της εταιρείας από τους μετόχους της ανάγεται σε αυτονόητο όρο οποιασδήποτε ρύθμισης” (σ.σ των χρεών του Μέγκα προς τις τράπεζες).
Επισημαίνει, όμως, αυστηρά ότι “η εταιρική σας ανακοίνωση δεν είναι αρκούντως δεσμευτική ως προς τους μετόχους, καθώς περιλαμβάνει δηλώσεις αυτών περί μερικής μόνο άσκησης του δικαιώματος προτιμήσεως, συμμετοχής νέων επενδύτων”.
Στην ίδια επιστολή η Τράπεζα Πειραιώς τονίζει πως “για να δικαιολογείται η αναμονή μας για εύλογο χρόνο που δε μπορεί να υπερβεί την 30η Απριλίου 2016 – και λόγω αργιών που μεσολαβούν, την 4η Μαϊου 2016 – παρακαλούμε όπως μέχρι τις 13 Απριλίου 2016 καταθέσετε σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής σας τουλάχιστον το 50% της αποφασισθείσας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Ο λογαριασμός αυτός δε θα υπόκειται σε ελεύθερη διαχείριση από τους μετόχους”.
Τέλος, η τράπεζα ζητά “μέχρι τις 13 Απριλίου 2016 να υλοποιήσετε και την κατάθεση του ποσού του 1.5 εκ. ευρώ, δηλαδή στη σύσταση ενεχύρου ώστε να τακτοποιηθεί ήδη υφιστάμενη εκκρεμότητα”.
periodista

Προθεσμία ως την Τετάρτη έδωσαν οι τράπεζες στο Mega! Μετά … λουκέτο!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου