Tuesday, 16 April, 2024

Χιόνια αλλά… χωρίς χιονοδρομικό στην Πέλλα!

Η φετινή χειμερινή περίοδος, είναι σίγουρα η καλύτερη για τα χειμερινά σπορ!

Άφθονο χιόνι, μπόλικο κρύο και άριστες συνθήκες, για χειμερινό τουρισμό.
Όλα θα ήταν τέλεια, αν βέβαια δεν υπήρχε το απαγορευτικό του lockdown και της απαγόρευσης των μετακινήσεων, από Νομό σε Νομό.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν, από τον Νοέμβριο ακόμη, έχει δεχτεί τόσο χιόνι, που κυριολεκτικά “ασπρίσει” τα πάντα.
Είναι μάλιστα, μία από τις πιο “πλούσιες” χρονιές σε χιόνι, που δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλες.
Η “Μήδεια” μάλιστα, άφησε έντονο το αποτύπωμα της στο βουνό, καθώς οι θερμοκρασίες έφταναν ως τους -20 βαθμούς Κελσίου, ενώ το χιόνι, σε μερικά σημεία, έφτασε και τα 2 μέτρα!
Και όμως, εκεί πάνω δεν δουλεύει τίποτα, απογοητεύοντας τόσο την διαχείριση της ΕΤΑΔ, όσο και τους τοπικούς επιχειρηματίες, που κυριολεκτικά ανέμεναν μία καλή χρονιά εσόδων.
Παράλληλα πλήττεται και ο τοπικός τουρισμός, που ως αιχμή του δόρατος έχει το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν.
Έγιναν κάποιες προσπάθειες, ακόμα και εκ των υστέρων, να λειτουργήσουν τα Χιονοδρομικά Κέντρα, αλλά μάταια.
Στην πρόσφατη αποκλειστική συνέντευξη, που έδωσε στον “Λόγο της Πέλλας”, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε ειδικά για το Νομό Πέλλας, ότι το Υπουργείο θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην περαιτέρω ανάπτυξη του Χειμερινού τουρισμού στην Πέλλα, κάτι που έχει ανάγκη η περιοχή, αφού το Χιονοδρομικό είναι το μόνο στην Ελλάδα που διατηρεί το χιόνι του μέχρι τον Μάιο!
Σύντομα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη στιγμή που έκλεισε και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν, και όλοι περιμένουν το αύριο, μήπως και δούνε μία “άσπρη μέρα” στον χειμερινό τουρισμό της Πέλλας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου