Wednesday, 24 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κοκκινιστό Σμυρνέϊκο της Έλλης

Κοκκινιστό Σμυρνέϊκο της Έλλης

Υλικά
1 ½ κιλό μοσχάρι σπάλα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
4-6 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι κρασί
2 φλ. Ζεστό νερό
1 κιλό ντομάτες
1 κ.γ ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
2-3 καρφάκια γαρίφαλο
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Κεφαλογραβιέρα για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια μας, τα στραγγίζουμε, τα βουτυρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος αφού πρώτα έχουμε τρυπήσει με ένα μαχαίρι στην μέση του κάθε κομματιού και βάλαμε από μισή σκελίδα σκόρδου. Μόλις θωρακίσουμε τα κομμάτια του κρέατος σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμισθεί προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Κατόπιν ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε το ξυλάκι κανέλας, τα γαρίφαλα, την ζάχαρη, τη ντομάτα στον τρίφτη, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για μισή ώρα με σκεπασμένη κατσαρόλα. Βγάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι το κρέας μας να γίνει πολύ μαλακό.

Αν μαγειρέψουμε το φαγητό μας στην χύτρα μόλις εξατμισθεί το κρασί προσθέτουμε όλα εκτός από το ζεστό νερό. Κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.

Σε μια πιατέλα βάζουμε τα μακαρόνια, από πάνω το κρέας, περιχύνουμε με τη σάλτσα και από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου