Thursday, 25 April, 2024

Μυστικά για να βάψετε τέλεια τα πασχαλινά σας αβγά

Μυστικά για να βάψετε τέλεια τα πασχαλινά σας αβγά

Εάν θέλετε να έχουν τα πασχαλινά σας αβγά τέλειο χρώμα και να γυαλίζουν τότε ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα.

-Διαλέξτε αβγά μεσαίου μεγέθους, διότι τα μεγαλύτερα σπάνε ευκολότερα.

-Προτιμήστε τα μπεζ αβγά αν πρόκειται να τα κάνετε μονόχρωμα και με έντονα χρώματα, και τα λευκά αβγά, αν θέλετε πιο απαλά χρώματα με σχέδια.

-Αν πρόκειται να βάψετε βιολογικά αβγά, πρέπει να φροντίσετε να προμηθευτείτε οικολογική βαφή, διότι αν τα βάψετε με συμβατική βαφή, χάνουν ουσιαστικά την ιδιότητά τους.

-Πριν τα βράσετε, τα αφήνετε έξω από το ψυγείο μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα πλένετε καλά με ζεστό νερό και ξίδι.

-Τα βάζετε σε μία στρώση, τα καλύπτετε με κρύο νερό και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε περίπου 12 λεπτά.

-Τα βγάζετε προσεκτικά από την κατσαρόλα ένα ένα με ένα κουτάλι της σούπας, τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά.

-Φοράτε γάντια και φτιάχνετε τη βαφή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα βάζετε στην κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, χωρίς να αφήσετε πολλά κενά ανάμεσά τους, και φροντίζετε η βαφή να τα καλύψει τελείως.

-Η βαφή με ζεστό νερό δίνει εντονότερες αποχρώσεις, ενώ η βαφή με κρύο νερό, αν και είναι πιο γρήγορος τρόπος, δίνει χρώματα πιο ανοιχτά, χωρίς ομοιομορφία.

-Τα βγάζετε ένα ένα και τα τοποθετούμε σε λαδόκολα φούρνου, που δεν κολλάει. Τα αφήνετε να στεγνώσουν , αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους.

-Μόλις κρυώσουν, τα γυαλίζετε με λίγο λάδι ή με το ειδικό γυαλιστικό που περιέχεται συνήθως στη συσκευασία της βαφής, χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας.

-Τα διακοσμείτε με αυτοκόλλητα ή αν θέλετε να τα ζωγραφίσετε , καλό είναι να προσέξετε τις χημικές ουσίες της μπογιάς.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου