Thursday, 25 April, 2024

Περίσσεψαν Μελομακάρονα; Πώς να τα χρησιμοποιήσεις!

Περίσσεψαν Μελομακάρονα; Πώς να τα χρησιμοποιήσεις!
Την περίοδο των γιορτών είναι πολύ πιθανό να μας περισσέψουν μελομακάρονα. Είτε αγοράσαμε, είτε φτιάξαμε, είτε μας έφεραν δώρο πολλά περισσότερα από όσα τρώμε. Επειδή είναι αμαρτία να τα πετάξουμε υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε.
Πρώτον, Μπορούμε να τα χαρίσουμε είτε σε φίλους ή συγγενείς κυρίως αν είναι σπιτικά, φτιαγμένα από τα χεράκια μας, είτε να τα δώσουμε σε κάποια άπορη οικογένεια ή ίδρυμα.
Δεύτερον, μπορούμε να τα διατηρήσουμε και να τα φάμε σταδιακά. Τα μελομακάρονα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για αρκετές ημέρες, μέχρι και 2 εβδομάδες. Πριν τα φάμε όμως είναι προτιμότερο να τα αφήσουμε να «ξαναπιάσουν» θερμοκρασία δωματίου.
Τρίτον, μπορούμε να τα μεταμορφώσουμε να ένα διαφορετικό γλυκό ή σνακ. Ακολουθούν μερικοί έξυπνοι τρόποι για να «ανακυκλώσουμε» τα μελομακάρονα που περίσσεψαν.

Cheesecake με βάση από μελομακάρονα
Θρυμματίζεις περίπου 10 μελομακάρονα σε ένα μπολ και τα τοποθετείς σε φόρμα για cheesecake. Τα πιέζεις πολύ ώστε να δημιουργηθεί μία βάση πάχους ½-1 εκατοστού. Αν χρειαστεί βάζεις κι άλλα θρυμματισμένα μελομακάρονα.
Ψήνεις τη βάση στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς και βγάζεις. Από εκεί και πέρα ακολουθείς τη συνταγή από το αγαπημένο σου cheesecake προσθέτοντας την κρέμα και ολοκληρώνοντας τα υπόλοιπα στάδια.
Σημείωση: Προτείνουμε να μην πασπαλίσετε το cheesecake με κάποιο γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα αλλά με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς!
Γιαούρτι με μελομακάρονα
Αδειάζεις ένα κεσεδάκι γιαούρτι σε ένα μπολ και θρυμματίζεις από πάνω ένα μελομακάρονο. Προσθέτεις μερικές σταφίδες, μερικά κομματάκια καρυδόψιχας και αν θες μερικά κομματάκι μήλου. Ανακατεύεις και τρως επί τόπου.
Σημείωση: Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου