Thursday, 25 April, 2024

Απαραίτητο από 26/11/2015 το Νεό Πιστοποιητικό για όλους τους Επαγγελματίες χρήστες Γεωργικών Φαρμάκων

Απαραίτητο από 26/11/2015 το Νεό Πιστοποιητικό για όλους τους Επαγγελματίες χρήστες Γεωργικών Φαρμάκων 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 8197/90920/22-7-2013 (ΦΕΚ 1883/Β/2013) των υπουργών Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έχει θεσπιστεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων (σε εφαρμογή της Οδηγίας 2009/128/ΕΚ) όλοι οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων υποχρεούνται να κατέχουν το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης από τις 26 Νοεμβρίου 2015 και μετά, προκειμένου να προμηθεύονται νόμιμα τα γεωργικά φάρμακα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

To Κε.Δι.Βι.Μ.2  ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ  αναζητεί συνεργάτες-εκπαιδευτές με τα παρακάτω τυπικά προσόντα.

1. Κατοχή πτυχίου Γεωπόνου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ) ή πτυχίου Τμήματος Φυτικής Παραγωγής ή Τμήματος Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας ή Τμήματος Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας της Σχολής Γεωπονίας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ) ή ισότιμου πτυχίου ή διπλώματος αντίστοιχων ειδικοτήτων σχολών κράτους μέλους της ΕΕ ή χωρών εκτός ΕΕ, επέχει θέση πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων αορίστου ισχύος. Και

2. Εμπειρία στην ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων αποδεικνυόμενη από τουλάχιστον πενταετή επαγγελματική ενασχόληση με γεωργικά φάρμακα ή εκπόνηση μελετών ή προγραμμάτων ολοκληρωμένης γεωργίας ή εργασία σε δημόσιο φορέα ή φορέα εποπτευόμενο από το Δημόσιο με αρμοδιότητα συναφή προς τα αναφερόμενα κεφάλαια του Παραρτήματος Β του ν.4036/2012 (Α΄8), όπως κάθε φορά ισχύει.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Τα πιστοποιητικά χορηγούνται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής από τη ΣΕΑ, μετά από επιτυχή εξέταση των ενδιαφερομένων στα ειδικά εξεταστικά κέντρα, η οποία διενεργείται μέσω βάσης δεδομένων που τηρεί η ΣΕΑ. Σε αυτήν καταχωρούνται ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, με μόνο μια σωστή απάντηση στην κάθε μια. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απαντήσουν σε 50 ερωτήσεις μέσα σε ορισμένο χρόνο, τυχαία επιλεγμένες από τη βάση δεδομένων. Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού απαιτείται η σωστή απάντηση σε 35 ερωτήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται άμεσα για τον αριθμό των ερωτήσεων που απάντησαν ορθά και για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού. Το πιστοποιητικό εκτυπώνεται και σε αυτό αναγράφεται μοναδικός κωδικός.

Διάρκεια ισχύος: Η ισχύς του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων είναι 5 έτη και ξεκινάει από την ημερομηνία επιτυχούς ολοκλήρωσης των εξετάσεων χορήγησής του.

ΤΕΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

«Το ύψος του τέλους συμμετοχής των ενδιαφερομένων στις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων στα θέματα του Παραρτήματος Β του ν.4036/2012 (Α΄8), όπως κάθε φορά ισχύει, ορίζεται ως εξής:
Α) Μέχρι τις 31η Μαρτίου 2015, το τέλος συμμετοχής στις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων ορίζεται σε είκοσι πέντε ευρώ (25€).*
Β) Από την 1η Απριλίου 2015 μέχρι την 31η Αυγούστου 2015, το τέλος συμμετοχής στις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων ορίζεται σε πενήντα ευρώ (50€)
Γ) Από την 1η Σεπτεμβρίου 2015, το τέλος συμμετοχής στις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων ορίζεται σε εκατό ευρώ (100€)».

*Εφόσον, από το Υπουργείο υπάρχει ήδη καθυστέρηση στην έναρξη των διαδικασιών πιστοποίησης, είναι πολύ πιθανόν να παραταθούν και οι ημερομηνίες με τα χαμηλότερα παράβολα.

Το Κε.Δι.Βι.Μ.2  ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ έχει αδειοδοτηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως:

      κέντρο κατάρτισης και     εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης των επαγγελματιών χρηστών γεωργικών φαρμάκων,

Για περισσότερες πληροφορίες στο  Παράρτημα των Γιαννιτσών, Αναγεννήσεως 6 τηλέφωνο 2382083443.

Η εκπαίδευση και η προετοιμασία για την ύλη εξετάσεων θα γίνει στις δομές του Κε.Δι.Βι.Μ.2  ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ με κλασσικό τρόπο εκπαίδευσης. Η διάρκεια της εκπαίδευσης θα είναι 24 ώρες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου