Thursday, 28 March, 2024

Από Πέμπτη 22 Γενάρη ξεκινά πληρωμή της β’ δόσης του αγροτικού πετρελαίου

Από  Πέμπτη 22 Γενάρη ξεκινά πληρωμή της β’ δόσης του αγροτικού πετρελαίου
Ξεκινά την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου και σταδιακά η εξόφληση της β’ δόσης της επιστροφής του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου, όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης 21 του μήνα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Προϋπόθεση για να λάβει ένας αγρότης επιστροφή του ΕΦΚ είναι να έχει καταθέσει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης την προηγούμενη χρονιά.Προϋπόθεση για να λάβει ένας αγρότης επιστροφή του ΕΦΚ είναι να έχει καταθέσει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης την προηγούμενη χρονιά.
Τα ποσά θα αρχίσουν να πιστώνονται σταδιακά στους λογαριασμούς των παραγωγών οι οποίοι θα μπορούν, μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ και εισάγοντας το ΑΦΜ τους, να ελέγχουν αν είναι δικαιούχοι.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αναφέρει τα εξής: «Από την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να πιστώνονται σταδιακά στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά επιστροφής της β΄ δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) που αφορά στο γεωργικό πετρέλαιο».

Υπενθυμίζεται ότι βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να είναι κάποιους αγρότης δικαιούχος της επιστροφής του ΕΦΚ είναι:

-Να έχει καταθέσει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για την προηγούμενη χρονιά

-Να εντοπίζεται μηχανογραφικά στο ηλεκτρονικό αρχείο του ΟΓΑ

-Να εμφανίζεται στο ηλεκτρονικό αρχείο του ΟΓΑ ενεργός για το προηγούμενο έτος

-Να είναι φυσικό πρόσωπο ή νομικό πρόσωπο που προσδιορίζεται με βάση τα άρθρα 4 & 7 της με αριθμ 233746/3996 /24-04-2003 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄538/05-05-2003)

-Να μην είναι δικαιούχος του μέτρου Πρόωρης Συνταξιοδότησης

Πηγή: agronews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου