Friday, 29 March, 2024

Επιδότηση επιτοκίου σε νέους αγρότες έως 40 ετών για την αγορά γης

Επιδότηση επιτοκίου σε νέους αγρότες έως 40 ετών για την αγορά γης

Το χρηµατοδοτικό εργαλείο «Επιδότηση Επιτοκίου για Αγορά Γης» της πρώην ΑΤΕ, έχει ξεκινήσει να προωθεί τους τελευταίους µήνες η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ σύµφωνα µε αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας Agrenda ο αριθµός των αγροτών που πηγαίνουν στις ∆ΑΟΚ για τις σχετικές βεβαιώσεις που απαιτούνται από πλευράς δικαιολογητικών, όλο και αυξάνεται.

Ουσιαστικά το εργαλείο αυτό, επιδοτεί το επιτόκιο δανείου από 80 έως 100% για αγορά γεωργικής γης κοντά στον τόπο µόνιµης κατοικίας και σε τέτοια απόσταση ώστε να υπάρχει η δυνατότητα καθηµερινής πρόσβασης η οποία έχει στόχο έναν ή συνδυασµό των παρακάτω:

• Τη δηµιουργία βιώσιµης αγροτικής εκµετάλλευσης.

• Την εξαγορά αγροτεµαχίων τα οποία παρεµβάλλονται στην υφιστάµενη αγροτική εκµετάλλευση ή συνορεύουν µε υφιστάµενο ιδιόκτητο αγροτεµάχιο.

• Την πραγµατοποίηση επένδυσης εντός διετίας από την ένταξη στο πρόγραµµα η οποία θα έχει θετικό οικονοµικό αποτέλεσµα εξεταζόµενη αυτοτελώς.

Οι δικαιούχοι του εργαλείου είναι νέοι και νεοεισερχόµενοι αγρότες ηλικίας έως 40 ετών όπου δύναται να υπάρξει επιδότηση επιτοκίου έως και 100% κατόπιν απόφασης έγκρισης της ∆ιεύθυνσης Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία υπάγονται. Συγκεκριµένα η επιδότηση είναι 100% για τους µόνιµους κατοίκους ορεινών και µειονεκτικών περιοχών και 70% για τους κατοίκους λοιπών περιοχών. αγροτικών περιοχών.

Πηγή: agronews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου