Thursday, 28 March, 2024

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στο 6ο AGRO QUALITY FESTIVAL

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στο 6ο AGRO QUALITY FESTIVAL 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στο 6οAGRO QUALITY FESTIVAL, το οποίο διοργανώνεται από τον  Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας  από τις 8 έως τις 10 Μαΐου 2015.

Σκοπός  της διοργάνωσης είναι να προβάλει και να αναδείξει τα ποιοτικά προϊόντα των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα στο τριήμερο (show γαστρονομίας, διαγωνισμός ελαιόλαδου κτλ.).

Παράλληλα διοργανώνεται στον ίδιο χώρο και η «Έκθεση Ελαιόλαδου και Ελιάς», ένας μεγάλος σημαντικός θεσμός που περιλαμβάνει τον 4Ο διαγωνισμό Έξτρα Παρθένων Ελαιόλαδων και επιστημονικές ημερίδες με εξαγωγικό ενδιαφέρον, εκδηλώσεις τις οποίες επισκέπτονται χιλιάδες φίλοι του ελληνικού ελαιόλαδου καθώς και εμπορικό κοινό.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας ουσιαστικά δράσεις για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχει στο 6ο Αgro Quality Festival με περίπτερο 200 τ.μ., με τοπικά ποιοτικά προϊόντα (ελαιόλαδο, ελιές, κρασιά, όσπρια, οπωροκηπευτικά, βιολογικά, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, αρτοσκευάσματα, τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα κρέατος, αλλαντικά,  μέλι κτλ.), τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος της συμμετοχής είναι  η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της ΠΚΜ και η  προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή στo συγκεκριμένο φεστιβάλ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  καλεί τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στα διοικητικά της όρια και επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της ΠΚΜ (ξεχωριστό stand για κάθε επιχείρηση),  να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015.

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των 150 ευρώ η καθεμιά.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλύπτει την ενοικίαση του χώρου (4-9 τ.μ. ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών) και τη διαμόρφωση με το βασικό εξοπλισμό (2 ράφια, 2 καρέκλες, 1 γραφείο, φωτισμό με 3 spot ανά 10 τ.μ. ,παροχή ηλεκτρικού ρεύματος).

Το κόστος διαμονής και μετάβασης θα βαρύνει αποκλειστικά τις επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Τονίζεται ότι το φεστιβάλ  θα έχει και εμπορικό χαρακτήρα (λιανική πώληση προϊόντων).

Όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν με ευαλλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικά, τυροκομικά, αλλαντικά, προϊόντα κρέατος κλπ) καλό θα ήταν να  φέρουν το δικό τους ψυγείο. Για όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να νοικιάσουν ψυγείο, το κόστος θα βαρύνει τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες στο e-mail: d.vikia@pkm.gov.gr ή στο fax 2310 984102.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τoν κ. Κυριάκο Δογάνη στο 2310 984192 ή με την κ. Δέσποινα Βικία στο 2310 984101

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ       8 Μαΐου                                              16:00-21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ           9 Μαΐου                                              10:00-21:00
ΚΥΡΙΑΚΗ          10 Μαΐου                                              10:00-21:00

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου