Saturday, 20 April, 2024

Πόλεμος για το βαμβάκι και τις ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ

Πόλεμος για το βαμβάκι και τις ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ

Η Χαριλάου Τρικούπη, σε ανακοίνωσή της, κατήγγειλε ότι «οι αγρότες είναι οι πρώτοι που πληρώνουν τις συνέπειες της αλλοπρόσαλλης κ τυχοδιωκτικής πολιτικής της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου – Βαρουφάκη».

Όπως υπογράμμισε «51.000 βαμβακοπαραγωγοί ειδοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι θα πληρωθούν την ειδική ενίσχυση βάμβακος (πάνω από 150 εκ ευρώ) αλλά στα ΑΤΜ δε βρήκαν ούτε σεντ». Όπως υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ «η μοναδική αιτία είναι η υφαρπαγή των χρημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ από την Κυβέρνηση για άλλους σκοπούς κ υποχρεώσεις». Προειδοποίησε δε ότι «αντιμέτωποι με το ίδιο σοκ θα βρεθούν άλλοι 150.000 αγρότες που περιμένουν να πληρωθούν όπως κάθε χρόνο πριν το Πάσχα».Κάλεσε την κυβέρνηση «των non papers, των εισαγγελικού τύπου απειλών και του life style» όπως την αποκαλεί, «να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε κ προειδοποιούμε ότι το θέμα δεν προσφέρεται για ένα ακόμα επικοινωνιακό show των περιφερόμενων υπουργών της από κανάλι σε κανάλι».
Και καταλήγει το ΠΑΣΟΚ: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

ΠΕΚΑ: Το ΠΑΣΟΚ κινδυνολογεί
Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση της Χ. Τρικούπη. «Τη μόνη πολιτική που γνωρίζει άριστα το ΠΑΣΟΚ, όταν δεν λεηλατεί τα λαϊκά εισοδήματα, είναι να φοβίζει, να κινδυνολογεί και να τρομοκρατεί τον λαό» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου. Διαβεβαιώνει δε ότι «για τους βαμβακοπαραγωγούς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να εισπράξουν τάχιστα και κανονικά τις ενισχύσεις τους». Κατηγορεί τέλος το ΠΑΣΟΚ ότι εκείνο έχει το πρόβλημα καθώς «έσπειρε την πενία στον αγροτικό κόσμο και τώρα πάνω στην πενία «τέχνας κατεργάζεται».

Ξεκίνησε από Τρίτη 17 Μαρτίου η εκταμίευση
των κοινοτικών ενισχύσεων για περίπου 51.000 βαμβακοπαραγωγούς, που επρόκειτο να καταβληθούν κανονικά στις 13 Μαρτίου. Όπως δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό λύθηκε το πρόβλημα πληρωμής των κοινοτικών ενισχύσεων, ενώ σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανέφερε: “Η στρεμματική ενίσχυση βάμβακος για το έτος 2014 θα είναι διαθέσιμη από την Τρίτη 17 Μάρτη, αφού ήδη έχουν κινητοποιηθεί όλες οι διαδικασίες. Γραφειοκρατικές και τεχνικές ολιγωρίες, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη στενότητα στην ερμηνεία μίας οδηγίας της ΕΚΤ από την Τράπεζα της Ελλάδος, έγιναν ακόμα μια φορά αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης από την αξιωματική αντιπολίτευση”. Η καθυστέρηση της καταβολής των ενισχύσεων οφείλεται στη μεταφορά ποσού 235 εκατομμυρίων ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το ζήτημα είναι να σταματήσουν να παίζονται παιχνίδια στις πλάτες των πολιτών, είτε είναι αγρότες είτε υπάλληλοι είτε συνταξιούχοι και να βρίσκει ευκαιρία η αντιπολίτευση για κινδυνολογίες…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου