Thursday, 25 April, 2024

Σημαντικές εξελίξεις για τους βοσκοτόπους και τους τευτλοπαραγωγούς

Σημαντικές εξελίξεις για τους βοσκοτόπους και τους τευτλοπαραγωγούς  

Ενημέρωση από τη συνάντηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Αποστόλου

Στη συνάντηση που είχε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το τεράστιο πρόβλημα που έχουν οι αγρότες – τευτλοπαραγωγοί που δεν έχουν πληρωθεί από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (Ε.Β.Ζ.), καθώς επίσης και το ζήτημα της μη επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων, στο πλαίσιο της επιδότησης κτηνοτροφικών μονάδων.

Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι αυτή την εβδομάδα θα συζητηθεί στο Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς  η χορήγηση του ποσού των 9 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ε.Β.Ζ. για να πληρωθούν οι αγρότες για την παραγωγή που παρέδωσαν, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδα της νέας καλλιεργητικής περιόδου, ενώ τόνισε τη σημασία για την εθνική οικονομία του εν λόγω τομέα. Δήλωσε αισιόδοξος ότι εντός των επομένων ημερών θα διευθετηθεί το θέμα, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Σε σχέση με τους βοσκοτόπους και την επιλεξιμότητα αυτών, ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι το Υπουργείο καταβάλει προσπάθειες για την ταχεία οριοθέτησή τους, κυρίως μέσω της διαδικασίας κατάρτισης δασικών χαρτών που βρίσκεται σε εξέλιξη σε αρκετές περιοχές, ώστε οι κτηνοτρόφοι να μην έχουν κανένα πρόβλημα με τις επιδοτήσεις τους.

Ο κ. Αποστόλου αναγνώρισε τη σημασία και την πολυπλοκότητα των διαδικασιών για την οριοθέτηση των βοσκοτόπων, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τη χρησιμοποίηση των χαρτογραφικών υποβάθρων των δασικών μελετών, ακόμη και πριν την κύρωσή τους από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ώστε οι φετινές δηλώσεις του Ο.Σ.Δ.Ε. να γίνουν σύμφωνα με τα νέα σχέδια και οι  κτηνοτρόφοι να μην χάσουν τα δικαιώματα της ενιαίας ενίσχυσης από την Ε.Ε.-

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου