Friday, 19 April, 2024

Άρωμα… γυναίκας στον ανδροκρατούμενο κλάδο της γεωργίας και της κτηνοτροφίας

Μια ακόμη αυτοδιοικητική φωνή, για να ακουστούν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά όργανα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει

ο πρωτογενής τομέας και το περιβάλλον στην Κεντρική Μακεδονία και εν γένει η Βόρεια Ελλάδα, φιλοδοξεί να αποτελέσει η νέα Τομεάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Κλιματικής Αλλαγής της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) Κατερίνα Ζωγράφου.
Η τοποθέτηση της περιφερειακή συμβούλου Χαλκιδικής που έχει εκλεγεί με την «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα είναι το νέο πρόσωπο στην πενταμελή ομάδα τομεαρχών της ΕΝΑ, μια γυναίκα που σκοπεύει να βάλει το δικό της λιθαράκι στα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την γεωργία και την κτηνοτροφία, την νέα ΚΑΠ και τις δράσεις που αναπτύσσονται για την κλιματική αλλαγή.
«Η πρόταση ήρθε και ήταν τιμητική, αλλά πάνω από όλα ήταν πολύ ενδιαφέρον για μένα να αναλάβω μια θέση και μια ευθύνη για ένα τομέα κρίσιμο για όλη τη χώρα. Πάνω από όλα όμως για μένα είναι σημαντικό να αποτελέσω μια ακόμη φωνή, μέσα από τους κόλπους της αυτοδιοίκησης, για να ακουστούμε στις διαβουλεύσεις για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων, στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά αρμόδια όργανα, αναφορικά με το πρωτογενή τομέα» τόνισε μιλώντας στο makthes.gr η κ. Ζωγράφου.
Εξήγησε ότι δεν τη φοβίζει ο νέος ρόλος που ανέλαβε, καθώς ήδη γνωρίζει το αντικείμενο, ούσα εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας για την περιφερειακή ενότητας Χαλκιδικής. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η αυτοδιοίκηση έχει πολύπλευρο ρόλο κα πως μπορεί να βρει καινούργιους και καινοτόμους τρόπους ανάπτυξης και ανάδειξης των τοπικών κοινωνιών.
διαβάστε τη συνέχεια στο makthes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου