Thursday, 25 April, 2024

Άτυπη παράταση για τον έλεγχο των ψεκαστικών μηχανημάτων μέχρι το τέλος του 2016

Παρά το γεγονός η προθεσμία για τον έλεγχο των ψεκαστικών μηχανημάτων των αγροτών έληξε στις 26 Νοεμβρίου, δεν αναμένεται να μπουν πρόστιμα

για όσους δεν πρόλαβαν να περάσουν από “ΚΤΕΟ” το μηχάνημά τους, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2016. Αυτό τουλάχιστον διαρρέουν από την πλευρά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οι αρμόδιοι, ενώ η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει να δοθεί κανονική παράταση του μέτρου επιθεώρησης των ψεκαστικών μηχανημάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα τέλη Νοεμβρίου (Τρίτη 29 Νοεμβρίου) με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Σταθμών Τεχνικής Επιθεώρησης Εξοπλισμών Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων, με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με το θέμα του ΚΤΕΟ στα ψεκαστικά.

Η ενημέρωση που υπάρχει από το υπουργείο είναι πως η προθεσμία για να περάσουν ΚΤΕΟ τα ψεκαστικά έχει λήξει επίσημα στις 26 Νοεμβρίου του 2016. Ωστόσο έχει δοθεί άτυπη παράταση για την διαδικασία μέχρι το τέλος του 2016. Από εκεί και πέρα όπως τονίζει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Μάκης Μαυρίδης και σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που έχει, θα υπάρξουν έλεγχοι από κλιμάκια του υπουργείου σε ψεκαστικά μηχανήματα και θα γίνεται καταγραφή των παραβάσεων μαζί με τα ανάλογα πρόστιμα.

Agro24

Άτυπη παράταση για τον έλεγχο των ψεκαστικών μηχανημάτων μέχρι το τέλος του 2016

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου