Thursday, 25 April, 2024

Έρχεται εξόφληση αποζημιώσεων ΕΛΓΑ 2019

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής

και Εμπορίου της Βουλής, ανέφερε ότι το υπόλοιπο 35% των αποζημιώσεων του 2019 «θα πληρωθεί εντός ημερών».
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για θέματα αρμοδιότητας του Οργανισμού, ανέφερε ότι το υπόλοιπο 35% των αποζημιώσεων του 2019 «θα πληρωθεί εντός ημερών».
Ακόμη προανήγγειλε ότι «οι εκτιμήσεις θα υπογράφονται και από τον εκτιμητή γεωπόνο και από τον αγρότη και θα συνοδεύονται με οπτικό υλικό».
Από την πλευρά του ο υπουργός κ. Βορίδης, κατά την ομιλία του για τους κλάδους που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, αποσαφήνισε ότι το ΥπΑΑΤ εργάζεται αδιάκοπα για τη δίκαια και όσο το δυνατόν ταχύτερη αποζημίωσή τους.
Ακόμη επισήμανε ότι πέρα από τους κλάδους για τους οποίους έχει ήδη δρομολογηθεί η ενίσχυση τους, εξετάζεται η ενίσχυση στα καρπούζια, την τομάτα, τη μελιτζάνα την πατάτα, καθώς και της ιχθυοκαλλιέργειας και της μέσης αλιείας από μέτρα του Προγράμματος Αλιείας.
Παράλληλα σημείωσε ότι έχει ανοίξει η συζήτηση προκειμένου να διαπιστωθούν οι επιπτώσεις στην πτηνοτροφία, στην οστρακοκαλλιέργεια, στη χοιροτροφία, ενώ τόνισε ότι εξετάζονται οι επιπτώσεις σε κάθε κλάδο ξεχωριστά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου