Wednesday, 17 April, 2024

Έφτασε Πέμπτη κι ακόμα να ανοίξουν οι ενστάσεις

Ιλαροτραγωδία θυμίζει η ιστορία της ανάρτησης των προσωρινών δικαιωμάτων, με τους αγρότες να παραμένουν εξοργισμένοι και να μη μπορούν να βρουν το δίκιο τους πουθενά

ούτε στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, ούτε στις πύλες ενεργοποίησης δικαιωμάτων. Κάποιες από τις οποίες, με τη σειρά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, διεμήνυαν την Τετάρτη στους αγρότες πως βρίσκονται σε αναμονή παραλαβής της σχετικής φόρμας από τα κεντρικά του οργανισμού πληρωμών, για να αρχίσουν οι ενστάσεις.
Περισσότερο από μια εβδομάδα μετά τις διαβεβαιώσεις Αποστόλου στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά της Αχαρνών, το σύστημα των ενστάσεων δεν έχει ανοίξει και η πλειοψηφία των παραγωγών ταλαιπωρείται άσκοπα, πηγαίνοντας από γραφείο σε γραφείο είτε στις πύλες ενεργοποίησης.
Όμως άκρη δεν βγαίνει καθώς στην προσπάθειά τους αυτή, η πιο συνήθης απάντηση που λαμβάνουν από τους υπεύθυνους, δεν είναι άλλη από το «δεν ξέρουμε πώς υπολογίστηκαν τα δικαιώματα» και ότι τις επόμενες μέρες, θα πρέπει να κάνουν ένσταση μήπως και διορθωθούν κάποια λάθη.
Μεγαλύτερη απόγνωση συναντά κανείς στους νεοεισερχόμενους, στους κτηνοτρόφους και σε όσους έχουν δενδρώδεις καλλιέργειες, οι οποίοι προσανατολίζονται οργανωμένα να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό, για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.
Λανθασμένη υποβολή φόρμας από ΚΕΑ πέταξε έξω νέους
Στα κέντρα εξυπηρέτησης αγροτών (ΚΕΑ) ρίχνει την ευθύνη για το κόψιμο χιλιάδων παραγωγών από τις πληρωμές αλλά κυρίως των νέων γεωργών ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός με ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου. Όπως σημειώνει ο ίδιος οι αγρότες δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους και περίμεναν αυτά τα χρήματα πως και πως, για να καλύψουν τις σωρευμένες υποχρεώσεις τους.

Έφτασε Πέμπτη κι ακόμα να ανοίξουν οι ενστάσεις

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου