Thursday, 25 April, 2024

“Έχουμε πόλεμο” βροντοφώναξαν οι αγρότες στη Σκύδρα

Ο Αγροτικός Σύλλογος του δήμου Σκύδρας πραγματοποίησε συγκέντρωση με τους παραγωγούς του δήμου το απόγευμα της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου 2016.

Η συμμετοχή των παραγωγών και η γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σκύδρας κατέδειξε πως τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Το ασφαλιστικό με την επιβάρυνση στις εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των αποζημιωθέντων καλλιεργειών από τον ΕΛΓΑ, ο φόρος και η προκαταβολή ήταν κάποια από τα ζητήματα που «έπεσαν στο τραπέζι».

agrotesSkydras

skydra1

Οι κκ Δημητριάδης, Κυραλίδης και η υπόλοιπη Συντονιστική αναφέρθηκαν στα νέα μέτρα που πάνε προς ψήφιση από την κυβέρνηση και θα αφανίσουν τον κλάδο.

Όπως τόνισαν, επιτροπές αγροτών ανά την επικράτεια συγκεντρώνονται και ετοιμάζονται για δυναμικές μορφές κινητοποιήσεων, καθώς αν αφεθούν και δε διεκδικήσουν άμεσα δεν θα μείνει τίποτα πια για τον πρωτογενή τομέα. Για το λόγο έχει ήδη οριστεί πανελλήνια διάσκεψη στο Βελλίδειο στις 14 Ιανουαρίου για να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις που θα είναι ιδιαίτερα δυναμικές.

skydra2

agrotesSkydras2

Στη διάσκεψη αυτή έχουν κληθεί όλοι οι εκπρόσωποι του πρωτογενή τομέα, αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι, οι οποίοι θα ενημερωθούν για όσα επίκεινται σε σχέση με τον ΟΓΑ, αλλά και τις εισφορές και θα έχουν βήμα να μιλήσουν προκειμένου να καταλήξουν στην τελική απόφαση για τις κινητοποιήσεις.

Επιπλέον, για την Τετάρτη 13/01/2016 στις 10 το πρωί προγραμματίστηκε να υλοποιηθούν  ειρηνικές διαμαρτυρίες έξω από τα περιφερειακά γραφεία του ΟΓΑ σε όλη την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη- Κοζάνη- Γιάννενα – Λαρισα- Λαμία – Πατρα – Τρίπολη- Ηράκλειο) όπου η Πρωτοβουλία Αγροτών οργανωμένα θα συμμετέχει και από την περιοχή της Σκύδρας.

Με αγώνες και διεκδίκηση θα κερδίσουμε, όπως υποστήριξαν οι αγρότες”.

Περισσότερα και βίντεο από τη συγκέντρωση των αγροτών της Σκύδρας σε επόμενη ανάρτηση.

Χ.Π.

“Έχουμε πόλεμο” βροντοφώναξαν οι αγρότες στη Σκύδρα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου