Thursday, 28 March, 2024

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ενότητα Ν. Πέλλας: Ευρεία σύσκεψη, 22 Σεπτέμβρη, στη Βέροια

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ενότητα Ν. Πέλλας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων συμμετείχε

για μια ακόμη χρονιά στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη ΔΕΘ. Έχουμε καταλάβει πλέον την αναγκαιότητα του κοινού αγώνα και δράσης τα οποία μπορούν να δώσουν δύναμη και προοπτική στους αγώνες μας. Ξέρουμε πολύ καλά πως κανένας αγώνας δεν είναι «μια και έξω». Βρισκόμαστε για ακόμη μια χρονιά σε θέση μάχης καθώς υπερασπιζόμαστε τα αυτονόητα για να μπορέσουμε να μείνουμε στο τόπο μας παλεύοντας να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να οργανωθεί η αγροτική οικονομία σε νέα βάση, που θα αξιοποιούνται όλες οι παραγωγικές δυνατότητες και οι παραγωγικές δυνάμεις, για παραγωγή υγιεινών, φτηνών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων που να καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες της χώρας μας, καθώς και πρώτες ύλες για τη βιομηχανία.

Κοντά στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ενώ δεν υπάρχουν κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Ο ΕΛΓΑ λειτουργεί χωρίς να καλύπτει και να αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο.

Έρχεται να προστεθεί η εκτίναξη των τιμών σε όλους τους τομείς με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής την ίδια στιγμή που πάγιο αίτημά μας είναι η μείωση του, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως ισχύει με τους εφοπλιστές, τους κλινικάρχες και τους μεγαλοξενοδόχους,  φθηνό αγροτικό ρεύμα στα 0.07ευρώ/kwh, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

Παράλληλα, η κοροϊδία από τους εμποροβιομήχανους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το αίσχος των «ανοιχτών τιμών» συνεχίζεται, τα προϊόντα μας υποβαθμίζονται εσκεμμένα έτσι ώστε να ρίξουν τις τιμές αλλά παράλληλα να παραλαμβάνουν και να επεξεργάζονται μια ποιοτική πρώτη ύλη (π.χ. κλαρίσιος χυμός). Όλα τα παραπάνω επικαιροποιούν διαρκώς τα αίτια που βρισκόμαστε στους δρόμους σε έναν συνεχή αγώνα όπου συναντάμε, νέους και νέες, εργάτες, φοιτητές, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους αλλά και απολυμένους, με τους οποίους έχουμε ένα κοινό στόχο και μια κοινή διεκδίκηση να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εξαφανίζοντας παντός είδους εκμετάλλευση γιατί….

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Υ.Γ Στο πλαισιο αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρόν, στην ευρεία σύσκεψη που θα γίνει την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη στη Βέροια, στο ξενοδοχείο “ΑΙΓΕΣ” στις 6:30μ.μ. για να δώσουμε συνέχεια και προοπτική στον αγώνα μας!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου