Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας ¨ΕΝΟΤΗΤΑ¨ για τη λήξη του μπλόκου

Χαιρετίζουμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους που ξεπέρασαν ψεύτικα διλήμματα, υποσχέσεις, πιέσεις, ρουσφέτια, και την ηττοπάθεια και βγήκαν στους δρόμους.

Όλους όσοι συμμετείχαν στο μπλόκο μας για είκοσι και πλέον μέρες, υπό την πίεση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων που δημιούργησαν όλες οι κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους τα τελευταία χρόνια, δίνοντας δίκαιο, αξιοπρεπή και περήφανο αγώνα για την επιβίωσή τους.

Χαιρετίζουμε τους φορείς και σωματεία, που στήριξαν πολύπλευρα τον αγώνα μας, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο των αιτημάτων μας. Δίνοντας δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας, συμμετέχοντας στις πολύμορφες δράσεις και με επισκέψεις στο μπλόκο μας.

Ο συμβολικός αποκλεισμός της επαρχιακής οδού Μελίσσι-Μαυροβούνι που προχωρήσαμε στις 4 Φεβρουαρίου στον κόμβο Γυψοχωρίου, έδειξε ότι δεν είμαστε μόνοι μας, αλλά ότι μαζί μας είναι το σύνολο του λαού που αγκομαχά και αυτός από την ακρίβεια και την ανέχεια. Το αίτημα μας για ελάχιστες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα που παράγουμε, και μείωση τού κόστους παραγωγής, πέραν από την επιβίωσή μας, διασφαλίζει ποιοτικά τρόφιμα, που θα είναι πιο φτηνά για τον λαό.

Η πίεση του μπλόκου μας, μαζί με αυτά του Νομού και της χώρας μας,  ανάγκασαν την κυβέρνηση στη συνάντηση που έγινε στις 14/2/2023 στο Μαξίμου με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων (συμμετέχοντας εκπρόσωπος από τον Νομό μας),  να  εξαγγείλει κάποια μέτρα αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος για ροδάκινα, μήλα, αχλάδια, κεράσια, νεκταρίνια, βερίκοκα, σταφύλια, κάστανα, αφήνοντας έξω το βαμβάκι, και επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο 76 εκ. ευρώ για το 2023, (σε μια χρονική περίοδο που το πετρέλαιο έφτασε και ξεπέρασε τα 2ευρώ/λίτρο) ψίχουλα μπροστά στα 400 εκ. ευρώ που παίρνουν οι εφοπλιστές, οι κλινικάρχες και οι ξενοδόχοι κάθε χρόνο.

Καταγγέλλουμε, τα πανελλαδικά ΜΜΕ που έστησαν “πέπλο σιωπής” για τις κινητοποιήσεις μας, προκειμένου να αποκρύψουν τα δίκαια αιτήματά μας και να στηρίξουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε τον υπονομευτικό ρόλο  “αγροτοσυνδικαλιστών” που προσπαθούσαν να  καλλιεργήσουν την απογοήτευση και τη διχόνοια με διάφορες συκοφαντίες, ουσιαστικά παίζοντας το παιχνίδι της κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε το εμπόριο ελπίδας που έκαναν οι τοπικοί βουλευτές, πάνω στην αγωνία και την απόγνωση των αγροτών, που καθησύχαζαν και μοίραζαν υποσχέσεις για λύσεις στα οξυμένα μας προβλήματα από το περασμένο φθινόπωρο. Αποδείχθηκε πως μόνο όταν παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας υπάρχει ελπίδα, μόνο όταν συντονίζουμε και μαζικοποιούμε τον αγώνα μας. Γυρίζουμε στα χωριά μας, οργανωμένα και συντονισμένα, όπως ξεκινήσαμε. Φεύγουμε από το μπλόκο μας νικητές με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τον αγώνα μας, ο οποίος συνεχίζεται με διάφορες μορφές. Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στους συναδέλφους της Καρδίτσας. Η απόφαση του μπλόκου και της αγωνιζόμενης αγροτιάς είναι για συνέχιση του αγώνα.

Ο αγώνας για την επιβίωση που επί χρόνια δίνουμε, όχι μόνο στα μπλόκα, αλλά με κάθε μορφή πάλης είναι αγώνας σκληρός και μακροχρόνιος. Δεν τελειώνει σε μια κινητοποίηση, έστω και σε μπλόκα, έστω κι αν είναι πολυήμερα. Είναι ένας αγώνας συνεχής, ο οποίος πιστεύουμε ότι θα φέρνει καρπούς και αποτελέσματα όσο πιο μαζικό και αποτελεσματικό γίνεται το αγροτικό κίνημα, με οργάνωση στους Αγροτικούς Συλλόγους, με οργάνωση και δυνάμωμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων

Πρέπει να συνειδητοποιηθεί από όλους τους συναδέλφους ότι τα προβλήματα δεν λύνονται, ούτε ασκείται πίεση στην εκάστοτε κυβέρνηση με αδιέξοδες καταγγελίες και οργή στα καφενεία, πίσω από τα πληκτρολόγια και από τον καναπέ. Συνεχίζουμε!

Η Διοίκηση, Γυψοχώρι, 17/2/2023

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου