Saturday, 20 April, 2024

Αγρότες από τα μπλόκα Μελισσίου, σερβικής γέφυρας στην απεργιακή συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 11πμ στις 4 Φεβρουαρίου

Δεύτερη εβδομάδα στα μπλόκα οι αγρότες και συνεχίζουν δυναμικά. Το ζήτημα είναι να μην “αποκοπεί” από κάποιους σκόπιμα αυτή η δυναμική, διότι υπάρχουν κύκλοι που μιλούν για “κορύφωση” αύριο με την απεργιακή κινητοποίηση και μετά… όλα ανοιχτά.

Η συνέχεια της αντίδρασης και της αντίστασης είναι το θέμα να κρατηθεί, με συσπείρωση και ενότητα, να μην κάνουν κάποιοι πίσω πριν την ψήφιση…
Ο Χάρης Κοσμίδης ως εκπρόσωπος του μπλόκου Μελισσίου μίλησε στο logospellas.gr και επανέλαβε πως τα αιτήματα είναι η αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος, το ασφαλιστικό και το κόστος παραγωγής: “Οι κινητοποιήσεις μας κλιμακώνονται και δυναμώνουν μέρα με τη μέρα, έρχεται περισσότερος κόσμος στο μπλόκο.

agrotes

agrotes2

agrotes3
Οι ώρες που κλείνουμε σε συνεννόηση με το μπλόκο Μαυροβουνίου, είναι 17:30 – 20:30μμ και με το μπλόκο στη σερβική γέφυρα, ώστε να μην κλείνουμε όλοι μαζί και ταλαιπωρούμε τους διερχόμενους οδηγούς.
Για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δε βλέπω να γίνεται ή να υπάρξει αποτέλεσμα αν δεν αποσύρουν αυτά που ζητάμε. Να μπεις στη συζήτηση όταν έχεις 1000 ευρώ εισόδημα και πρέπει να πληρώνεις μόνο για τον ΟΓΑ 1500 ευρώ; Κι εμείς δε θέλουεμ να είμαστε στο δρόμο, ούτε να ταλαιπωρούμε τον κόσμο, αλλά είναι το τελευταίο μας χαρτί. Το κόστος παραγωγ΄ςη είναι αυτό που μας εξοντώνει. Πώς να δεχτούμε αύξηση εισφορών και μείωση στο εισόδημα μας, όταν ήδη δεχτήκαμε το 13%; Όχι όμως το 26% με 100% προκαταβολή. Εμε΄ςι εξαρτώμαστε από τον καιρό, ρίχτουμε όλα τα χρήματα στην καλλιέργεια και δεν ξέρουμε αν θα μαζέψουμε, αν θα πάρουμε ΄να ευρώ. Επομένως, τι προκαταβολή φόρου να μας ζητήσουν; Ή 1500 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές με ζημία. Ποιος θα μπορεί να ανταπεξέλθει; Πώς μετά μιλούν για βιώσιμο ασφαλιστικό, όταν ο αγροτικός κόσμος αδυνατεί τώρα να πληρώσει τα 450 ευρώ το εξάμηνο. Θ απάρει ψωμί και γάλα για τα παιδιά του, δε θα πληρώσει τίποτα άλλο… Και μεις ξέρουμε τι γίνεται, όλος ο κόσμος υποφέρει, δε θέλουμε κανέναν απέναντί μας, είμαστε μαζί με τους εργάτες, τους επαγγελματίες και πρέπει να βρεθεί λύση για όλους γιατί όλοι στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Κύκλος είναι… Για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, μαζί με το μπλόκο της σερβικής γέφυρας θα συμμετέχουμε με τους φορείς των Γιαννιτσών στην απεργιακή κινητοποίηση- με Εργατικό Κέντρο, Εμπορικό Σύλλογο, Δικηγορικό, κλπ- στις 11πμ στην πλατεία Δημαρχείου”.

Αγρότες από τα μπλόκα Μελισσίου, σερβικής γέφυρας στην απεργιακή συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 11πμ στις 4 Φεβρουαρίου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου