Wednesday, 17 April, 2024

Αγωνιστική παρέμβαση των αγροτών στη Δ.Ο.Υ. Έδεσσας τη Δευτέρα 7 Δεκέμβρη

Συνάδελφοι αγρότες & κτηνοτρόφοι
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα επιβίωσης με τα προαπαιτούμενα μέτρα του ψηφισμένου από κυβέρνηση & τα περισσότερα κόμματα 3ου μνημονίου

(αύξηση ΦΠΑ στα εφόδια από το 13% στο 23%, αύξηση της φορολογίας από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ στο σύνολο των εισοδημάτων-ενισχύσεων-αποζημιώσεων, υπερτριπλασιασμό της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%, τριπλασιασμός της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΟΓΑ,…). Έρχεται να δέσει αυτή η κατάσταση με την νέα ΚΑΠ 2015-2020, που μειώνει δραστικά τις ενισχύσεις έως και 50% μέχρι το 2019. Το πρώτο βήμα περικοπών προχωράει με την ανακοίνωση των «κουτστουρεμένων» Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης για το 2015. Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι !
Σαν να μην έφταναν όσα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια : εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα μας, υπέρογκο κόστος παραγωγής με αύξηση του ΦΠΑ σε φάρμακα, λιπάσματα, σπόρους κλπ., συνέχιση του Ρώσικου εμπάργκο στις εξαγωγές των προϊόντων μας, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια, χωράφια, αποθήκες, στάνες, περικοπές των συντάξεων του ΟΓΑ μαζί με την πρόσφατη αύξηση των ασφαλιστικών του εισφορών κατά 12,5%, χαράτσια για ΟΣΔΕ – ΕΛΓΑ – γεωτρήσεις, αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, κλπ.
Έρχονται τώρα να μας ζητήσουν και πίσω, όσα αναγκάστηκαν να δώσουν τα προηγούμενα χρόνια σαν απάντηση στις τότε δίκαιες και μαζικές κινητοποιήσεις και τα πολυήμερα μπλόκα σε όλη τη χώρα.
Ψήφισε η κυβέρνηση τροπολογία στη Βουλή για επιστροφή 320 εκατ. ευρώ από το λεγόμενο «πακέτο Χατζηγάκη», παρακρατώντας άμεσα 45 εκατ. ευρώ από την προκαταβολή των ενισχύσεων για το έτος 2015, τα δε υπόλοιπα σε δόσεις το επόμενο διάστημα. Μόνη εξαίρεση μόνο όσοι πήραν μέχρι 100 ευρώ και οι ….πεθαμένοι ! Αν μπορούσαν θα τα έπαιρναν και απ’αυτούς !
Ξέρουμε που αποβλέπουν αυτά τα αντιαγροτικά μέτρα, τα «μαγείρεμένα» από τους δανειστές με τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα κόμματα του μνημονιακού τόξου και που οδηγούν τη μικρομεσαία αγροτιά στην καταστροφή και την παράδοση του πρωτογενή τομέα της χώρας μας σε λίγους νεοτσιφλικάδες και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Και όλα αυτά τη στιγμή, που στη συντριπτική μας πλειοψηφία αδυνατούμε να πληρώσουμε την Εφορία και είμαστε ανασφάλιστοι στον ΟΓΑ, ακόμη και με τα σημερινά ασφάλιστρα.
Σας καλούμε να οργανώσουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση σ’αυτές τις – πέρα για πέρα – αντιαγροτικές & φοροληστρικές πολιτικές, να απαντήσουμε δυναμικά σ’αυτούς που φορτώνουν τη δική τους καπιταλιστική οικονομική κρίση στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, γιατί δεν πρέπει να καταδικαστούμε στην ανέχεια εμείς & τα παιδιά μας για να σωθούν τα κέρδη των λίγων.
Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν! Δεν πάει άλλο! Οργανώνουμε την πάλη μας! Με τους αγώνες μας θα διεκδικήσουμε την επιβίωση μας ανατρέποντας τις πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα.
Συντονίζουμε & κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με συμμετοχή στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Αγρ. Μπλόκων την Κυριακή 6 Δεκέμβρη στον Παλαμά – Καρδίτσας και οργάνωση για αγωνιστική παρέμβαση των αγροτών στη Δ.Ο.Υ. Έδεσσας τη Δευτέρα 7 Δεκέμβρη, στις 11πμ.
Όλοι στον Αγώνα ! Αντίσταση ! Αντεπίθεση ! Προοπτική !

Αγωνιστική παρέμβαση των αγροτών στη Δ.Ο.Υ. Έδεσσας τη Δευτέρα 7 Δεκέμβρη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου