Thursday, 18 April, 2024

Αθώοι οι αγρότες του μπλόκου Γυψοχωρίου (foto)

Αθωώθηκαν οι αγρότες του μπλόκου Γυψοχωρίου το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου 2017, από το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών

οι οποίοι αντιμετώπιζαν την κατηγορία παρακώλυσης συγκοινωνιών, για τις κινητοποιήσεις του περασμένου χειμώνα, καθώς το αδίκημα ‘’αυστηροποιήθηκε’’ με τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ το Δεκέμβριο του 2015.  Μετά από μία πολύωρη δίκη, που ξεκίνησε από το πρωί και διεκόπη στη συνέχεια, για να βγει η απόφαση μετά και την πρόταση του εισαγγελέα, το μεσημέρι οι έξι αγρότες που κατηγορούνταν αθωώθηκαν.Ο δικηγόρος τους Εμμανουήλ Κανάκης επισήμανε μεταξύ άλλων, στην αίθουσα ότι οι αγρότες δεν παρακώλυσαν τη συγκοινωνία με τα γεωργικά μηχανήματα, αλλά όπως πολλές τάξεις εργαζομένων που έχουν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, κινούνταν πεζή στο οδόστρωμα για κάποια λεπτά της ώρας, τις ημέρες των μπλόκων, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Αναφαίρετο δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη θίγονται τα συμφέροντα. Εν έτη 2017 δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιους ανθρώπους για ‘’συνάθροιση’’ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά!

Εντωμεταξύ, άξιο αναφοράς είναι ότι κατηγορήθηκαν ακόμη δύο αγρότες, όπου όπως είπε ο ένας εξ αυτών, που δε συμμετείχε καν στο μπλόκο: ‘’ίσως πήραν τις πινακίδες μου, πηγαίνοντας στο χωράφι’’!

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας – συμπαράστασης προς τους αγρότες που δικάζονταν.Παραβρέθηκαν στο δικαστήριο για στήριξη αγρότες και πρόεδροι Συνεταιρισμών, από τη Σκύδρα, τα Γιαννιτσά, τη Βέροια και τη Νάουσα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου