Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αλλαγές στη διαδικασία εξαγωγής ελληνικών μήλων προς την Ινδία

Δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ινδίας (Gazette of India), η έγκριση εισαγωγής μήλων από την Ελλάδα με εφαρμογή

της ψυκτικής επεξεργασίας (Cold Treatment) κατά την μεταφορά μετά την 17/9/2019.
Δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ινδίας (Gazette of India), η έγκριση εισαγωγής μήλων από την Ελλάδα με εφαρμογή της ψυκτικής επεξεργασίας (Cold Treatment) κατά την μεταφορά μετά την 17/9/2019.
Τη συγκεκριμένη απόφαση κοινοποίησε στα μέλη του ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Incofruit – Hellas. Οι εκτιμήσεις των Ελλήνων Εξαγωγέων αναφέρουν ότι με τη νέα διαδικασία θα διευκολυνθούν οι ελληνικές εξαγωγές κατά την φετινή περίοδο.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων αναφέρει τα εξής:
«Παραθέτουμε απόσπασμα του αριθ 3071/17.9.2019 φύλου της Επίσημης Εφημερίδας της Ινδίας (Gazette of India), από το οποίο προκύπτει ότι από την ημερομηνία δημοσίευσης ισχύει για την Ελλάδα η εξαγωγή μήλων προς την Ινδία με εφαρμογή της ψυκτικής επεξεργασίας (Cold Treatment) κατά την μεταφορά εναλλακτικά με την ισχύουσα και εφαρμοζόμενη από 17/10/2017 ψυκτική επεξεργασία και πριν την φόρτωση.
Προς τούτο επισυνάπτουμε ξανά το απόσπασμα της απόφασης της 4ης Ιουλίου 2017 του DPPQS της Ινδίας με την έγκριση αιτήσεων εξαγωγής μήλων από Αυστρία, Τσεχική Δημοκρατία, Γερμανία, Ελλάδα, Πορτογαλία (επίσης εξαγωγές αχλαδιών) επιτρέποντας την ψυκτική επεξεργασία (Cold Treatment) πριν από την αποστολή, και την εφαρμογή Cold Treatment κατά τη μεταφορά δοκιμαστικών αποστολών».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου