Friday, 19 April, 2024

Ανακύκλωση λιπαντικών: Επιτέλους θετική πρωτιά για την Ελλάδα

Στην πρώτη θέση μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η Ελλάδα στο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων λιπαντικών ελαίων

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων ΑΕ (ΕΝΔΙΑΛΕ), Γιώργος Δεληγιώργης, από το 2ο εξάμηνο του 2004 το σύστημα έχει συλλέξει 363.000 τόνους αποβλήτων, ανακυκλώνοντας το 100% των αποβλήτων σε σύγκριση με το αντίστοιχο 33% του κοινοτικού μέσου όρου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δεληγιώργης: «Καταφέραμε όχι μόνο να επιτύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί από το ελληνικό Κράτος, αλλά και να τους ξεπεράσουμε. Είμαστε περήφανοι που η Ελλάδα πρωτοπορεί στη συλλογή και ανακύκλωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ευελπιστούμε η συλλογική αυτή προσπάθεια να δημιουργήσει ή και να ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση στους εμπλεκόμενους φορείς και να εφαρμοστεί και σε άλλους τομείς, όπως η βιομηχανία, η ναυτιλία, κ.α.». Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση «Περιβαλλοντικά Βραβεία 2017» που διοργάνωσε η ΕΝΔΙΑΛΕ προκειμένου να βραβεύσει αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και συνεργεία για τη συνεισφορά τους στην ορθή διαχείριση αποβλήτων λιπαντικών ελαίων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο κ. Ευάγγελος Κυρίτσης, εκπρόσωπος  του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ),  ο κ. Ανάργυρος Κουζής, Προϊστάμενος του Τμήματος Εγκαταστάσεων Εξυπηρέτησης Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Δημήτρης Πάτσιος, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου, ο κ. Δημήτρης Κονταξής, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης, ο κ. Νίκος Χρυσόγελος, η κυρία Κάτια Λαζαρίδη και ο κ. Ιωάννης Αγαπητίδης πρώην Πρόεδροι του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, ο Καθηγητής του ΕΜΠ Φανούριος Ζαννίκος και ο Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος, Πρόεδρος Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

greenagrenda

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου