Saturday, 20 April, 2024

Απειλούν με εξώδικα την ΕΒΖ οι τευτλοπαραγωγοί για τα οφειλόμενα του 2015 και 2016

Προσφυγή στη δικαιοσύνη θα κάνουν οι τευτλοπαραγωγοί για να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα, εάν η ΕΒΖ δεν εξοφλήσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου το 1 εκατ. ευρώ

που είναι σε εκκρεμότητα από την καμπάνια του 2015 και έως τις 30 Δεκεμβρίου την προκαταβολή (τουλάχιστον 70%) από τα 13 εκατ. ευρώ της φετινής καμπάνιας.

Η ομόφωνη απόφαση λήφθηκε σε κλίμα έντασης από περίπου 100 παραγωγούς, οι οποίοι βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη, από όλα τα κέντρα παραγωγής τεύτλων της χώρας και αφού προηγουμένως επιβεβαιώθηκε πως η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα με τη διοίκηση της ζαχαροβιομηχανίας, τελικά δεν θα γίνει. Η εξήγηση που δόθηκε, έπειτα από τηλεφωνικές επικοινωνίες, από τους διοικούντες της ΕΒΖ για το γεγονός ότι δεν ήταν κανείς τους σήμερα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ώστε να περιμένει την αντιπροσωπεία των αγροτών, ήταν ότι δεν είχε προηγηθεί καμία συνεννόηση, προκειμένου να κλειστεί το ραντεβού. Τελικά οι δύο πλευρές όρισαν νέο ραντεβού την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Παύλος Μπογιαννίδης, Πρόεδρος Σωματείου Τευτλοπαραγωγών Ημαθίας, «κατεβήκαμε στην Θεσσαλονίκη και δεν βρήκαμε κανέναν από την διοίκηση για να συζητήσουμε. Εγώ προσωπικά είχα ενημερώσει για την συνάντηση τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΕΒΖ κ. Παντελή Μάνη.

Έχουμε υπόλοιπο 1 εκατ. ευρώ από το 2015. Μας έκλεισαν ραντεβού για νέα συνάντηση την προσεχή Δευτέρα. Αν μέχρι τέλος της επόμενης εβδομάδας δεν μας έχουν εξοφλήσει τα οφειλόμενα του 2015 θα ξεκινήσουμε νομική διαδικασία. Κάθε περιοχή θα ξεκινήσει επαφές με δικηγορικά γραφεία. Αν μέχρι 10 Ιανουαρίου δεν μας έχουν καταβάλει και όλα τα χρήματα για το 2016 θα ξεκινήσουμε νέα δικαστική διαμάχη. Είμαστε αποφασισμένοι γιατί δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία από την διοίκηση. Θα μάθουν να τηρούν τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει».

agrotypos

Απειλούν με εξώδικα την ΕΒΖ οι τευτλοπαραγωγοί για τα οφειλόμενα του 2015 και 2016

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου