Wednesday, 24 April, 2024

Αποζημιώσεις 5.777.830 ευρώ από τον ΕΛΓΑ στους αγρότες της Πέλλας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης αντιλαμβανόμενος τις δυσκολίες που παρατηρούνται στον πρωτογενή τομέα

εξαιτίας των μέτρων αποτροπής εξάπλωσης της νόσου του κορονοϊού (COVID19) επισπεύδει την πληρωμή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ προς τους πληγέντες αγρότες.
Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από καιρικά φαινόμενα με βάση τις σχετικές διατάξεις του ΕΛΓΑ ανέρχεται σε 22.001.409,27 ευρώ και η καταβολή του έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 1 Απριλίου.
Το παραπάνω ποσό καλύπτει πλήθος φυσικών καταστροφών που υπέστησαν αγρότες από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Ο ΕΛΓΑ ειδικότερα γνωστοποιεί ότι:
Πρόκειται για ζημιές που αφορούν το έτος 2019 και καταβάλλονται σε 9.952 δικαιούχους, αγρότες, ασφαλισμένους στον Οργανισμό.
Σημειώνεται ότι ορισμένες καταβολές αποζημιώσεων αφορούν πίνακες ζημιάς που δεν έχουν κοινοποιηθεί στους Δήμους, καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν δυνατότητα δημόσιας έκθεσης και τυχόν υποβολής ένστασης επί των αναγραφόμενων πορισμάτων ζημιάς. Στα πορίσματα ζημιάς, που τους αφορούν, οι παραγωγοί έχουν πλέον πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας του ΕΛ.Γ.Α. και συγκεκριμένα μετά από σύνδεση, με τους κωδικούς taxis, στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Υποβολές τυχόν ενστάσεων θα γίνουν όταν αυτό καταστεί εφικτό. Η Ημαθία λαμβάνει 2.523.813,00 και η Πέλλα 5.777.830 ευρώ.

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου