Wednesday, 24 April, 2024

Από τη Νεοχωρούδα ο Ευρωπαίος αγρότης που κέρδισε σε διαγωνισμό στις Βρυξέλλες

Τεράστια είναι η συγκίνηση για τον Παύλο Τσακίρη, έναν 36χρονο κάτοικο του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς αναδείχθηκε κορυφαίος Ευρωπαίος

νέος αγρότης σε διαγωνισμό στις Βρυξέλλες, στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 200 νέοι αγρότες από 21 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η διάκριση κατακτήθηκε στο 6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών, που έγινε στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, από τον νεαρό αγρότη από τη Νεοχωρούδα του Δήμου Ωραιοκάστρου, Παύλο Τσακίρη. Αναδείχθηκε κορυφαίος Ευρωπαίος νέος αγρότης στην κατηγορία «Περιβαλλοντικά Βιώσιμη Γεωργία», για την υιοθέτηση και εφαρμογή περιβαλλοντικών και κλιματικών πρακτικών στο χωράφι, που συνεισφέρουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων.
Η επιστολή του Δημάρχου Ωραιοκάστρου προς τον αγρότη
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήριά του στον Παύλο Τσακίρη, ο οποίος, όπως τονίζει, με τη μεθοδική και συστηματική δουλειά του πέτυχε να τοποθετήσει το Ωραιόκαστρο στο υψηλότερο βάθρο των ευρωπαϊκών διακρίσεων.
«Παύλε, συγχαρητήρια! Μας κάνεις όλους υπερήφανους. Αποδεικνύεις πως ο Δήμος
Ωραιοκάστρου είναι ένας τόπος αριστείας και διαθέτει λαμπρά και φωτεινά μυαλά, που διακρίνονται όχι μόνο έξω από τα όρια του δήμου μας, αλλά και έξω από τα ελληνικά
σύνορα. Η σπουδαία διάκρισή σου αποτελεί τιμή για τον τόπο μας, για τη χώρα μας.
Αποδεικνύεις ότι οι δυσκολίες των καιρών που ζούμε δεν αποτελούν εμπόδιο για να μπορέσει κάποιος να προοδεύσει και να διακριθεί. Αποτελείς παράδειγμα για όλους τους συμπολίτες σου. Εύχομαι η πορεία σου να είναι ακόμη πιο λαμπρή και να φωτίσει τον δρόμο για να ακολουθήσουν κι άλλες επιτυχίες» γράφει στην επιστολή του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου