Friday, 29 March, 2024

Αυτοκτόνησε κτηνοτρόφος γιατί έχασε την επιδότηση

Το πρωί της Τρίτης 22 Μαρτίου ένας 46χρονος κτηνοτρόφος αυτοκτόνησε με το όπλο του στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, καθώς έχασε την επιδότηση και δεν μπορούσε να ξεχρεώσει τα δάνειά του

Ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος είχε περάσει από έλεγχο του κοπαδιού του τον περασμένο Μάρτιο χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Τον Οκτώβριο έπρεπε να ξαναπεράσει (ήταν μετακινούμενος κτηνοτρόφος) αλλά λόγω ασθένειας δεν κατάφερε να είναι παρών στην αυτοψία του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η νομοθεσία προέβλεπε ότι έπρεπε να κάνει ένσταση εντός δέκα ημερών αλλά ο ίδιος υπέβαλλε την ένσταση λίγες ημέρες αργότερα και αφού είχε εκπνεύσει η προθεσμία με αποτέλεσμα να χάσει τις επιδοτήσεις και να υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας, Μυρτώ Λύκα ανήρτησε το παρακάτω σχόλιο στο λογαριασμό της το Facebook, εξηγώντας με λεπτομέρεια τους λόγους που οδήγησαν τον άτυχο κτηνοτρόφο στην αυτοκτονία:
“Εδώ και πολύ καιρό μέσω του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να λύσουμε προβλήματα των κτηνοτρόφων κυρίως με επιδοτήσεις που έχασαν χωρίς να φταίνε. Μια από αυτές ήταν και του Γ….. Ο Γ. ήταν ένας κτηνοτρόφος με αρκετά μεγάλο κοπάδι, ο οποίος πέρασε έλεγχο τον Μάρτιο και βγήκε σωστός. Τον Οκτώβριο έπρεπε να ξαναπεράσει έλεγχο και λόγω ασθενείας δεν ήταν εκεί…. η νομοθεσία λέει ότι έπρεπε να κάνει ένσταση εντός δέκα ημερών και ο Γ. έκανε λίγο αργότερα. Γι’ αυτό το λόγο, τον ασήμαντο λόγο, έχασε τις επιδοτήσεις του και καταστράφηκε οικονομικά. Σήμερα το πρωί με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν ότι ο Γ. αυτοκτόνησε. Είναι τόσο τραγικό που δεν μπορώ να το πιστέψω. Εύχομαι θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ελπίζω ακόμα και τώρα η πολιτεία να ενδιαφερθεί. Ένα νέο παλικάρι χάθηκε…. η οικογένεια όμως πρέπει να ζήσει. Να τα βλέπουν αυτά εκεί στην κυβέρνηση που προφανώς καρφάκι δεν τους καίγεται. Καλό παράδεισο, φίλε και συγγνώμη που δεν κατάφερα να σε βοηθήσω”.

Αυτοκτόνησε κτηνοτρόφος γιατί έχασε την επιδότηση

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου