Thursday, 28 March, 2024

Α.Σ ΕΝΟΤΗΤΑ Ν. Πέλλας για τον αγώνα των αγροτών

Ο Α.Σ ΕΝΟΤΗΤΑ Ν. Πέλλας χαιρετίζει αγωνιστικά τους συνάδελφους αγρότες και κτηνοτρόφους που βγήκαν στο μπλόκο του Γυψοχωρίου

για μια ακόμη φορά διεκδικώντας επίλυση στα οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η ΚΑΠ της Ε.Ε και η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Είμαστε απέναντι από διάφορους «πρόθυμους» αγρότες και πρώην συνεταιριστές (εγκλωβισμένους από παλαιότερα χρέη και ανακτήσεις) που για το ατομικό συμφέρον τους και υποσχέσεις που έχουν λάβει από το υπουργείο πολέμησαν την κινητοποίηση. Αντιμετωπίσαμε όλα αυτά τα ψέματα, ότι λύθηκαν τα προβλήματα και οι αγρότες είναι ικανοποιημένοι από την πολιτική της κυβέρνησης, καθώς παράλληλα  ξεχάστηκαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού για επιστροφή ΕΦΚ στο πετρέλαιο.
Δώσαμε και δίνουμε την μάχη για την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε τα οποία είναι δίκαια και ώριμα να υλοποιηθούν. Είναι ζωτικής σημασίας η ικανοποίηση τους καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι προδιαγεγραμμένος ο δρόμος της φτώχειας και του ξεκληρίσματος για χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφους.
Την ίδια στιγμή που ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης πραγματοποιούσε επισκέψεις express κάτω από άκρα μυστικότητα οι αγρότες της περιοχής μας κατέβηκαν στην Agrotica για να διαδηλώσουν και να απαιτήσουν λύση για τα χρόνια προβλήματα που τους ταλαιπωρούν. Να σημειώσουμε ότι σαν αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος αλλά και ως μεμονωμένοι αγρότες παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή και εκφράζουμε τον προβληματισμό μας όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ο υπουργός διαλέγει να έρθει σε επαφή με τους αγρότες. Ενώ λοιπόν ζητήσαμε συνάντηση με τον κ. Βορίδη ώστε να του θέσουμε τα αιτήματα μας, για μια ακόμη φορά απέφυγε να μας συναντήσει γιατί ξέρει ότι απέναντι του δεν έχει πρόθυμους να τους χτυπήσει την πλάτη ή να τους υποσχεθεί ατομικές λύσεις στα προβλήματα. Ο υπουργός «κρύφτηκε» και ουδέποτε απάντησε στο αίτημα μας.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται με άλλες μορφές αλλά με τον ίδιο στόχο. Να ανακόψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που μας οδηγεί έναν-έναν στο ξεκλήρισμα και να έχουμε κατακτήσεις στα δίκαια αιτήματα μας ώστε να πάρουμε «ανάσα» και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα και να ζήσουμε τις οικογένειες μας.
Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να αναλογιστούν και να βγάλουν συμπεράσματα:
Θα ήμασταν καλύτερα ή χειρότερα αν δεν κάναμε όλους αυτούς τους αγώνες την τελευταία 25ετία;
Θα κερδίζαμε χωρίς αγώνες μόνο την τελευταία 4ετία αφορολόγητο, ακατάσχετο, απαλλαγή από την καταβολή φόρου επιτηδεύματος, μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές σε σχέση με τις αρχικές προθέσεις;
Αυτοί που λένε ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα καρπώνονται τα αποτελέσματα των μπλόκων όπως πχ το αφορολόγητο ναι ή όχι; Και αν ναι γιατί αφού είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας που κατά την δική τους γνώμη δεν είναι αναγκαίοι;
Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ότι έχουμε δυο δρόμους. Ο ένας είναι η μαζική αγωνιστική απάντηση αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης και τα μπλόκα και ο άλλος δρόμος του καναπέ και της απραξίας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα για τους περισσότερους από μας. Η επιλογή και η ευθύνη ανήκει στον καθένα μας. Παλεύουμε ενάντια στην συγκέντρωση παραγωγής και γης που πραγματοποιείται με την δημιουργία σύγχρονων τσιφλικιών, μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων και μας προορίζουν για το ρόλο του σύγχρονου κολίγου.
Δεν τα παρατάμε, θα συνεχίσουμε, θα νικήσουμε. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν νέες μορφές πάλης. Όλοι μαζί μπορούμε!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου