Tuesday, 19 March, 2024

Β. Βασιλειάδης: Υπεγράφη η άμεση ενίσχυση των παραγωγών σπαραγγιού

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με τον Υφυπουργό Οικονομιών

αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρο Σκυλακάκη, αναφορικά με την άμεση ενίσχυση των παραγωγών σπαραγγιού.
Ο Υφυπουργός ενημέρωσε το Βουλευτή πως ολοκληρώθηκε η υπογραφή της απόφασης. Συνολικά οι παραγωγοί σπαραγγιού θα λάβουν το ποσό των 4.731.210€ το οποίο θα διαμοιραστεί στρεμματικά σε 17.457 στρέμματα. Το ποσό ανά στρέμμα, βάσει δήλωσης ΟΣΔΕ ανέρχεται σε περίπου 270€.
Ο Λάκης Βασιλειάδης, με αφορμή την εξέλιξη αυτή, δήλωσε:
«Χαίρομαι ιδιαίτερα επειδή παρακολουθώ στενά το ζήτημα, από την πρώτη στιγμή που οι παραγωγοί μου είχαν θέσει τα προβλήματα που τους δημιούργησε η πανδημία και οι επιπτώσεις της στη συγκομιδή και τη διάθεση του σπαραγγιού. Με Ερώτησή μου από τον Μάρτιο ακόμα είχα φέρει το ζήτημα στη Βουλή, ενώ ακολούθησε και η κατάθεση, ως Αναφορά, επιστολής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγαπλατάνου. Αναφέρθηκα επίσης στο ζήτημα και από βήματος της Βουλής, στην ομιλία μου για το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΑΤ στις 3 Ιουνίου.
Από την πρώτη στιγμή η ανταπόκριση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη ήταν θετική. Σε κάθε μας επικοινωνία όλο αυτό το διάστημα με ενημέρωνε για την πορεία εύρεσης των απαραίτητων χρηματοδοτικών πόρων και τη διαδικασίας έγκρισης. Στην τελευταία μας συνάντηση στις 21 Μαΐου μου είχε εγγυηθεί προσωπικά ότι σύντομα θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου