Thursday, 28 March, 2024

Δάνης Τζαμτζής: Χαριστική βολή σε καλλιέργειες της Πέλλας η χθεσινή χαλαζόπτωση

Τη χαριστική βολή σε αγροτικές καλλιέργειες της Πέλλας έδωσε χθες σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές του Νομού

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, νωρίς το πρωί βρέθηκε στην πληγείσα περιοχή και με στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας εκτίμησαν την κατάσταση η οποία είναι τραγική. Με επείγουσα επιστολή του, ο κ. Τζαμτζής, ενημερώνει και καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό για τη δρομολόγηση των αναγκαίων ενεργειών αποζημιώσεων. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής, η οποία επίσης κοινοποιείται επίσης στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον Περιφερειάρχη Κεν. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Σωτήριο Μπάτο.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τη χθεσινή (27/05/2021) χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στους Δήμους Έδεσσας και Αλμωπίας, στις τοπικές κοινότητες Αψάλου, Σαρακηνών, οικ. Κορυφής και Κ. Γραμματικού της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, η οποία έπληξε τις καλλιέργειες των συγκεκριμένων περιοχών σε κεράσια, ροδάκινα, ακτινίδια, νεκταρίνια και άλλες πολυετείς καλλιέργειες, καταστρέφοντας τους καρπούς που είχαν απομείνει από τον παγετό του Απριλίου και ενώ βρίσκονται σε περίοδο συγκομιδής.

Παρακαλούμε για την έγκαιρη εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης και την αποζημίωση των πληττόμενων καλλιεργειών, σε μια περίοδο κατά την οποία οι παραγωγές είναι ιδιαίτερα μειωμένες και το εισόδημα των γεωργών ανεπαρκές να καλύψει ακόμα και τα βασικά έξοδα της χρονιάς.

Με εκτίμηση,
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής».

*photo αρχείου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου