Friday, 19 April, 2024

ΔΑΟΚ Π.Ε Ημαθίας: Δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών

Σχετικά με τις Δηλώσεις Συγκομιδής που υποχρεούνται να υποβάλλουν οι αμπελοκαλλιεργητές ετησίως μετά το πέρας του τρυγητού, η ΔΑΟΚ HΜΑΘΙΑΣ κατόπιν σχετικών οδηγιών του ΥΠΑΑΤ

και προκειμένου να τηρούνται οι Εθνικές και Κοινοτικές διατάξεις για το σύνολο των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, διευκρινίζει στους υπόχρεους τα εξής:
Στο πεδίο της δήλωσης “Οινοποίηση από τον δηλούντα”, η ανώτερη συνολική ποσότητα σταφυλιών που επιτρέπεται να δηλωθεί είναι 1700 κιλά και είναι αυτή που αντιστοιχεί σε 1.000 λίτρα οίνου για ιδιωτική κατανάλωση όπως προβλέπεται από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία.
Στην περίπτωση που στο πεδίο “Οινοποίηση από τον δηλούντα” δηλωθεί ποσότητα μεγαλύτερη από 1.700 κιλά σταφύλια θα πρέπει να προκύπτει από την Δήλωση Συγκομιδής η πώληση της επιπλέον ποσότητας σε οινοποιείο ή η παράδοσή της σε οινοποιείο προς οινοποίηση και η επιστροφή της με τη μορφή τελικού προϊόντος στους ίδιους, οπότε οι αμπελοκαλλιεργητές είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν επιπλέον της Δήλωσης Συγκομιδής και Δήλωση Παραγωγής.
Η μη τήρηση των ανωτέρω θα έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό των υπόχρεων από διάφορα προγράμματα του αμπελοοινικού τομέα καθώς και την επιβολή κυρώσεων του Ν. 4235/2014.
Παρακαλούνται οι αμπελοκαλλιεργητές για την εφαρμογή των ανωτέρω.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου